Resortkollektionen för 2012















Som på en beställning så har Stella McCartney designat en riktigt fin resortkollektion för 2012, hon har designat nästan exakt det jag efterlyste igår. Alltså en ny stil och prägel men utan att tappa sin egen stil och personlighet. Precis det har hon gjort nu. Det är mycket byxor och kavajer och ganska strikta kläder men det gör inget för hon har kryddat det med mönster, spännande passformer(till exempel klänningen på sista bilden) och gjort det hela intressantare och kreativare med en maskulin touch, snygga prints och detaljer(tex skorna). Det är snygga stilmixar men blir inte för krystat eller to much. Det är lagom avvägt, det är fint och det är en riktigt bra kollektion. Jäkligt bra, vill bära det mesta samtidigt som det är vackert att bara kolla på.

Hoppas innerligt att Stella håller det här till de ordinarie höst-och vårkollektionerna, men känns som att det finns en risk att hon "går tillbaka". Resortkollektionerna är ofta somrigare och mer livfulla på ett sätt. Men jag hoppas det här är ett första tecken på att Stella utvecklas och kommer ut ur sitt skal, ska bli spännande att kolla in hennes kollektion för hösten 2011.

För er som undrar vad resortkollektioner är så var det från början till för att rika jet-setters som åkte till Medelhavet på semester. Nu för tiden kan man se det som ett sätt att fylla gapet mellan höst- och vårkollektionerna, dessutom en bra inkomst för designerna. Resortkollektionerna brukar också vara små ledtrådar till vad de riktiga höst- och vårkollektionerna kommer erbjuda. Det hoppas jag verkligen stämmer den här gången för då kommer nog iallafall Stella Mccartney erbjuda prints och en underbar mix av maskulint och feminint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0