Mad Men

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna känna mig 50-talig och en kvinna ala "Mad-men", men visst kunde jag fixa fram den känslan ganska bra ändå utan den längden eller kurvorna en äkta 50talslady borde ha. Men jag stajlade min nya prickiga klänning från Beyond Retro med guldkofta, stört mycket eyeliner, en äkta 50talsuppsättning(alltså slarvig "tofs" som hänger i nacken med snyggt spänne) och träskor. Känner mig lite stolt att lilla jag kunde bli så pass mycket 50-tal.


Freida Pinto

Igår tittade jag för första gången på "slumdog millionaire" och förutom att jag upptäckte vilken bra film det är så kom jag ju dessutom på att jag i en evighet hade tänkt blogga om Freida Pinto, ja ni vet Latika i filmen. Innan jag såg filmen hade jag mest tänkt snacka om hur jävla vacker hon är hur mycket jag vill ha det där smajlet, men nu när jag har sett filmen kan ju också säga att hon är en bra skådis, det låter liksom lite bättre då. Men jag gillar henne mest för att hon är sådär apasnygg, jag skulle typ döda för att få se ut som henne.


Med de här orden sticker jag till Västerås!

Träning på G

Idag är det en fantastisk dag eftersom det är första dagen på lovet och idag kommer varken jag eller min blogg vara speciellt lay-back eller mysig, för hela dagen kommer vigas åt träning med mina kompisar Frida och Lovisa. Ett nytt träningsställe öppnar i stan och det är massa temapass och sånt där som lilla jag tycker är roligt. Vi hörs senare, puss och kram!


Hittade ingen bild med alla 3 men här är iallafall Frida och Eva+ Maja!

DREEE

Snyggaste tjejen all over the world just nu är helt klart Dree Hemingway, så späd, oskyldig och söt liksom. Dessutom uppnår mitt sug för färgkrockar sjukligt höga nivåer när jag ser det här, till farligt höga nivåer faktiskt. Nej, det får bli en tur till secondhanden på lunchen imorgon om jag ska känna mig frisk på höstlovet, och inte bara tänka på Dree och färg.


Här kalasar hon på Fendis efterfest

Och ni glömmer väl inte bort att en viss jag har lov efter skolan imorgon?!

Andreas

Om jag plötsligt skulle få bli någon annan idag skulle jag såklart ha blivit vinnaren av IKEAgarderob 2010, och jag förstår liksom att jag inte blev vinnaren när jag ser dessa riktigt kretaiva klockor. Någon mer änjag som anar att dessa klockor snart sitter på var och varannan arm? Jag vill iallafall ha en!



http://www.ikeagarderob.se/, här kan ni kolla lite närmare på klockorna


Nu ska jag träna lite och sen bita på det sista sura äpplet innan lovet, nämligen samhällskunskapsprov

I'm back!

Nej, jag har inte dött eller något utan bara tagit en ofrivillig bloggpaus men nu är jag tillbaka stronger than ever och dessutom med två par nya skor som nyss har inhandlats. Ett par lite rockigare boots med spännnen och ett par klumpiga klackboots med gulddetaljer och fårskinn. Åh, vad jag kommer mysa runt med dem här i vinter!


Polo

Jag har ALLTID hatat polotröjor, för denna tröjas stora fulhet och också för att den är lite för 90-talig öfr att vara okej. Men som vanligt så kan jag faktiskt iallafall fundera över det nu när det har blivit lite av en trend, ja det är liksom sådan jag är! Stört snyggt med utsvängda byxor och en statementväska.


LÖV

Just nu fylls min önskelista på mer och mer och något som helt klart står på listan (förutom bla soda streamer, makeuprådgivning och böcker) är snygga statementringar eller örhängen. Sånna som gör en outfit eller sånna man bara kan ha every day liksom, och de här från Gina Tricot känns som precis som det jag letar efter just nu.


Knästrumpor

Igår införskaddade jag mig ett par nya svarta ribbade knästrumpor och när jag med stor spänning och förväntan (det var stort för mig) provade dessa kom den lilla besvikelsen, jag hade liksom inte tänkt på att knästrumpor inte går till låren utan just knäna och där kraschade halva min plan för knästrumpeoutfiten men under dagen har jag kommit på en ny, så att det blir sådan där snygg glipa mellan strumporna och tröjan om ni förstår vad jag menar? Ni kanske får se en outfit av den imorgon, vem vet?


Knäsiar hos Indiska

Chloe AW 2010

Redo för min tankar om Chloes höstvisning?



Kamelkappan är matchad snyggt ton i ton men gillar ju den versionen av kappor som är lite mer detaljerade!


Känner mig ganska säker på att det är höstens snyggaste jacka, i alla fall coolaste!


En av mina favoriter i år är det stickade, och såklart matchat med både underdel och överdel. Chloe gör det snyggast.


Väskorna ska bäras i handen i år


Sen blev jag lite trött på Hannah McGibbons öveflöd av beige (för mycket av det goda liksom) och svart blev en befrielse i visningen.


70-tal och herrinspirerat, plus lite damigt också. Det var Chloes höst!

Bill

Efter igår då jag och Julia mös på bion och kollade på Bill Skarsgård i "himlen är oskyldigt blå" så har jag blivit lite in love i den där mannen, han är sådär härligt ful-snygg precis som de andra Skarsgårdarna, eller Alexander är väl enbart snygg förresten.


fredagens

Just nu känns det som mitt liv består av mer eller mindre prefix, muntliga redovisningar, tysk grammatik och så lite demokarti på det så jag bjussar på något mycket roligare; nämligen min outfit i fredags kväll då jag och mina syskon åt underbar tapas på Ramblas.


Lite pluzsizemodelvibbar på detta, eller+

H&M, syrrans, Bianco, second hand, och Bikbok är grejerna från

Claudia


Eftersom jag far mot dansen nu och mer tyskaplugg väntar så kan jag visa er en bild från Fashion! (uställningen på fotografiska museet) som besöktes i helgen. Här är den otroligt vackra Claudia Schiffer fotograferad av svenska camilla Åkrans. jag gjorde tusen andra grejer som att shoppa, äta tapas, se på fotboll och sånt sköj men de bilderna håller jag för mig själv. Förutom bilderna på vad jag shoppade såklart, jag har ju inte gått och blivit galen!

Utkast: Okt. 18, 2010

Jag har haft alldeles för roligt i helgen för att sitta vid datorn och blogga så det är därför den har legat på is men nu är jag som sagt tillbaka i stan, vare sig jag vill eller inte. Jag tog precis en powerwalk i det svinkalla vädret för att rensa lite i mitt huvud innan min kompis Maja hittar hit för plugg på tyska, har ju nämligen ett underbart prov imorgon!


Jag och Maja i Berlin i våras

Cape

När jag steg upp imorse fick jag ett obotligt capesug och eftersom det inte hänger en cape i  min garderob än (får förhoppingsvis det efter helgen) så fick jag ta fram den sällsynta kreativa sidan av mig själv och det blev ju ett bra resultat ju, kul sätt att förändra sina kläder på!



Nuska jag packa lite inför stockholm imorgon och sen dansa balett!

Luddigt värre

Alltså, det här måste nog vara den totala lyckan!!!! Jag är äntligen klar med mitt stora historiska arbete över upptäckternas och enväldets tid som seriöst har legat som en jävligt stor sten i mitt hjärta men så är inte längre fallet och jag kan kasta dessa jävla historieböcker ut ur mitt hus, puuuuuhhhhhh!

Men eftersom det här ska vara en modeblogg så måste jag ju också skriva lite om det och min senaste grej "jag faller in love i och inte kan stoppa" är luddiga coola tröjor som den här. Den här har dessutom en stencool färg.


Suddigt värre

Om ni undrar varför dagens suddiga outfitbild är tagen i en sunkig lokal med massa omklädingsrum så är det därför att Jag och Julia tränade med hårdrocks-Peter idag, den där hemska mannen som kör rock på högsta volym och är irriterande vältränad. Men en dagens fick ni iallafall!



tröja-bikbok
halsband-Primark
Jeans-Lee
skor-Bianco

Oh gush

Ni skulle ha sett mig igår kväll/natt när jag sönderstressad satt och försökte få ihop det sista till IKEA GARDEROB. Klockan halv 12 var jag äntligen hemma emn innan det var det värsta project runway här med bitchiga ord som flygde i luften, tårar (iallafall nästan) och det enda som fattades var han gubben som kommer och pekar på klockan, men det var tur att ingen gjorde för då skulle jag fan fått spader! Men här får ni en liten tjuvkik över vad jag målade, jag kan säga att jag använde mig mycket av färgerna kamel, guld och blandade klassiska plagg med höstens trender. Nu är det bara att hoppas på det bästa!


Min kamelcape med markanta röda kragar


Hlea eftermiddagen har jag arbetat med gestaltning av en historisk epok med mina kära gruppmedlemmar, här photoshoppar vi mig utklädd till Gustav Vasa.

Nu ska jag sticka och dansa lite modern!

Fredagens outift

Tyvärr fick inte kameran hänga med mig under gårdagens kväll men trots det så hade jag en otroligt kul kväll. Vi fick värsta längtan efter jul så vi har redan börjat planera våran "juldag" i December då det ska bakas sjukt mycket julgodis, spelas sjukt mycket julmusik, drickas sjukt mycket glögg och julmust, snöa så sjukt mycket och bara vara så sjukt mysigt, åh! Eftersom inte kameran hängde med igår så får ni iallafall en
bild på fredagens outfit som jag glömde visa er, var så satans kallt ute med de där träskorna...


Fårskinnsjacka-BikBok
Kameltröja-min farmors stickade verk
Träskor- Bianco
Jeans-Cubus
Väska-H&M
Halsband-Primark

Nu ska jag ta det lugnt en liten efter powerwalken, sen blir det sjukt mycket plugg resten av dagen!

emma

Puh, nu funkar min kamera igen(eller den fuknade tydligen hela tiden men det var kabeln som inte var i datorn, pucko jag är!) så här får ni se hur Emma såg ut igår när det vankades shopping, eller det blev bara två nagellack från Depend för min del. Nu ska jag sticka till Maja för myskväll med massa vänner, puss på er!


Mickis!

Åh, gud vad glad man blir av att träffa gamla härliga kompisar som Mickis igen, detta var exakt vad jag behövde! Den jävlen har ju flyttat till Stockholm så blir ju inte att vi ses så ofta så idag har vi suttit på fiket och bara snackat i massa timmar, underbart. Nu ska jag ta en powerwalk och ikväll ska jag till min kompis Maja för myskväll!


Eftersom min kamera lever sitt eget liv får ni en gammal bild på Mickis+Lovisa.

Makalöst värt

Kolla, vilka underbara resultat lite krafs kan ge i gamla, dammiga lådor! Imorse kände jag mig riktigt sugen på att bryta av den söta toppen med ett par maskulina skor och hur perfekt passade inte dessa? Så ungefär 5 minuter innan lektionen började stog jag i källaren och letade efter de här mycket viktiga skorna. Visst, kom jag för sent men jag blev också några snäpp snyggare på fötterna och det är ju faktiskt det viktigaste!





Köptes i Rom för två år sedan, endast 50 makalöst värda pix.

Imorgon efter skolan ska jag träffa min kompis Emma för lite secondhandshopping och annat sköj, efter det blir det en snabbvisit hos min sjuke farmor...

dagens fina

Idag har jag bla hunnit med att ta en fika på den långa rasten med två olika Fridor och en och samma Maja, det gäller ju att försöka hålla kontakten med alla ju. Nu ska jag pusta ut efter mördardagen och plugga ytterliggare lite mer innan jag far iväg mot dansen, vi hörs senare idag!



yllekofta- Rom
"virkad" transparent blus- odd Molly
halsband-H&M
jeans-Cubus
Skor-Bianco
Rygga-Gina

cape, for me?

Då och då tar jag paus i pluggandet och kikar efter den perfekta kamelfärgade sjalen/capen och ju mer jag kollar desto mer förstår jag vad jag letar efter, vad man gillar och inte, färgen + (eller snarare minus...) att man får massa andra habegär på köpet liksom... Den mest prisvärda jag har hittat än är helt klart Weekdays för ynka 200 spänn. Fransarna går i och för sig ganska fett bort men det verkar som de hänger på de flesta caparna och priset och färgen säger bara  så fett mycket JA liksom! Blir nog att leta upp den nästa helg då jag kommer vara i Stockholm- igen!


Nej, nu tillbaka till skolarbetet. Har en saga och ett prov att plugga på tillls imorgon...

Skisser

När min hög av plugg har minskat till en hanterbar nivå och stressgrejerna i kroppen har gått ner några step ska jag sätta på inspirerande musik, göra en kopp te och greppa pennan och börja skissa inför tävlingen Garderob som IKEA anordnar, man ska göra en kollektion med 5 plagg sedan kommer en jury välja ut några stycken som får inreda varsin PAX garderob(ni har helt klart sett den, sdet är en sån där som star i varje svenskt hem) Det som är roligt är att man inte bara ska designa utan säljer ett helt koncept, liksom som sin egna butik. Bla sitter Margareta Van den Bosch i juryn och bara det känns ju coolt och motiverande och är troligen den mäktigaste i juryn. Mina tankar hur min kollektion ska se ut är lite splittrade, finner ingen röd tråd än liksom. Men en grej är säker; det ska vara mycket rött, kamel, assymetrisk!


Jag skissar såklart på min kompis Majas snygga ritade kropp.

Nej, nu ska jag fortsätta med svenskan här innan det är dags för skola till klockan 4, känns lite lagom peppande att ha en lång skoldag framför sig när snoret rinner och huvudet bankar men JAG SKA KLARA DET!!!

Camel

Just nu är jag farligt sugen på en camelcape eller supersizad kamelsjal, skulle nästan kunna döda för att en sådan skulle få hänga på mina axlar imorgon. Denni har väl det perfekta exemplaret men tvekar på om min kommer bli riktigt så snygg men det finns ju många andra som funkar också, om jag får en (eller förresten inte om utan när) jag ägen kamelfärgad cape ska jag blanda det med kontraster mellan skinn och rött. så farligt nsyygt kan jag meddela er




Söker djupare färg men exemplariskt stajlat med plon, snyggt prydligt!


Bik Bok har en med den PERFEKTA färgen men fransarna förstör ju för fasiken allt. FUCK

Fårskinn möter blommigt

Idag fick jag fruktansvärt sug efter sommaren så försökte få lite sommarkänsla(att man ens försöker i Oktober...?) och satte på mig min sommarkjol med cognaqsfärgat skärp som är second hand, cot-out tröja från Bikbok(syns dock inte som ni troligen ser), strumpbyxor, kilisar från Bianco, rygga från Gina, smycken från H&M, London och second hand och slutligen bröt jag av det blommiga med lite fårskinn från Bikbok. Det var allt tror jag... Nu ska jag iallafall göra mig själv en kopp te och försöka sänka högen av plugg som ligger framför mig.. suck



Min eftermiddag

Min eftermiddag har jag kombinerat kompishäng med plugg på Hälls och det blev faktiskt en alldeles förträfflig eftermiddag med Vendela. Vi pluggade såklart på naturkunskapen men lyckades såklart också komma in på annat snack som hur vårat eget framtida fik ska vara, liksom man kan ju inte snacka om producenter och biologisk mångfald i alla evigheter?!



Nu far jag iväg på jazzdans!

dagens? NOT

Gaah, vad dålig jag har blivit på att blogga, vet inte om det är tiden eller lusten som spökar?! Ska allt ta mig en funderare på det men ska visa vad jag gjorde dygnet mellan torsdag och fredag, jag var nämligen gravid punkare och taggade upp med massa najsiga tjejer hos Erika och skrek, dansade och sjöng sedan hela natten lång till Hellström, Krunegård och massa hräliga godingar på Satin. Resten av natten och morgonen spenderades med en skön frukost med Felicia och Malin innan det bar av till skolan för en mycket seg fredag, men oj så roligt jag hade på kvällen...



Resten av heögen har spenderats med mian kära syskon på olika sätt och nu vankas det middag med mina vänner Emma och Gustaf, vi hörs!

RSS 2.0