Kamel

Det jag vill ha allra mest just nu en stor kamelfärgad poncho eller supersizad sjal att hänga över axlarna, så skönt, så snyggt och så jävla bra bara. Den här tösen stajlar ju det på ett ypperligt sätt med den snygga kontrasten mellan svart, rött och brunt även om jag kanske skulle addat skinn eller träskor med strumpor i. Okej, nu ska jag komma till saken, alltså att jag är redo att leta ihjäl mig efter en sån här supersizad sjal.



Idag är jag för övrigt varit på spinning och jag är bara tvungen att säga det; vem gar kommit på en sån tråkig och malande träningsform?!

får får får

Vad vore hösten 2010 utan en fårskinnjacka??? ABSOLUT INGENTING! Det är därför den här pryder mina axalr just nu och jag är bara so in love i den.


Bik Bok, 500 pix.

Dagens då

Just nu istter jag här på morgonen med en kopp te och fortsätter jobba med enväldets och upptäckternas tid men tar en liten paus och

tänkte bara visa er hur jag såg ut i går när jag bla gick på fotboll med min kompis Frida!



Fårskinnjacka(NY)-Bikbok
Tröja-FRK
jeans-Cubus
Rygga-Gina
Skor-Bianco
ringar-diverse


Top Ten

Egentligen skulle jag ha befunnit mig på skolkonferensen just nu och hört något tjat om pengar och sånt men det blev faktiskt inställt och det var bara tur för mig, för då hinner jag ÄNTLIGEN skriva lite på mitt historiaarbete som ska vara inne i dagarna, det är bara orken att ta fram de smarta hjärncellerna som fattas. När jag har gjort klart arbetet idag ska jag belöna mig själv med att läsa style.com där de listat top-ten över  bla modeller, kollektioner och accesoarer. Men det här var som sagt om några timmar, snyft...


latest

Min helg har bestått av kiboxning klockan 11 på morgonen (försök börja din dag på ett brutalare sätt), shopping pch fika med min storasyster, födelsedagskalas hos Josefin och idag har jag varit hos min kompis Alexandra och såklart lekt med världens bästa knodd/systserbarn. Tyvärr inser jag att jag inte kan dra på det här med pluggandet längre så jag lägger ner bloggen för ikväll så blir det mer uppis imorgon, kram!


Allihoppa förutom Helena i den kalla kvällen igår...

FASHION!

Nästa gång jag kommer upp till mitt kära Stockholm ska jag såklart äta tapas på Ramblas, frukost på String och shoppa i de bästa second handbutikerna, men det första och viktigaste jag ska göra är att besöka Fotografiska museet och deras utstälnning över modebilder som troligen är helt fantastisk och vacker.




Dagens

min mördardag har jag faktiskt klarat och mycket mer än så med mina "africana tights" som har hängt i garderoben sedan Juni med prislappen kvar men idag fick det klippas av och ÄNTLIGEN fick de sitta på mina ben, hur najs är det inte att grejer i gaderoben som aldrig använts och som man liksom suger lite på..?





Tights-Monki
Skor-Bianco
Transparent skjorta- Second hand
Halsband-H&M
Ringar-Diverse

kvällens

Nu har jag satt på mig så mycket jag kan utan att se ut som en påpälsad skogsmulle(?) och ska möta upp min nya vän Jennie för lite fotboll!


Röda klaffar, FRK

Jag har väl inte hört någon säga att man ska ta pauser då och då för att plugga som en bra studieteknik men det skiter jag fullständigt i just nu, för den här nya röda tröjan med bruna armbågar från FRK är lite mer intressant än upptäckternas och enväldets tid. Det som är bäst med en Walk-incloset som är sorterad efter färg är att man ser vad man behöver, och då blev ju rött helt perfekt då inte ett spår av rött fanns i garderoben och dessutom är höstens färg. Nej, tillbaka till historieböckerna!


Delad

Såhär kan det gå när man är ensam hemma och får satsa på självutlösaren, man blir liksom lite delad. Så här kommer dagens delade outfit;





Egentligen så skulle jag ju varit med Lovisa idag, emn fick tyvärr ställa in det för pluggets skull, men nu ska jag ta en paus och träna med Malin och Julia (eller paus, jag hann plugga 10 inuter efter skolan...suck)

Acne Track shoe

Brukar ju inte höra till gruppen som tokhyllar ACNE men nu måste jag iallafall digga de lite, för nu har ju "Skandes" skor kommit tillbaka och de finns ju både i svart och beige, och den beiga vinner slaget med hästlängde. Älskar materialmixarna, precis som vanligt!



Imorgon ska jag träffa Lovisa efter skolan, träna vid halv 6-tiden och sen kommer hela kvällen vigas åt diverse tråkigt plugg. Så vi hörs när vi hörs helt enkelt!

A-Ö, burberry!

Time for lite A-Ö och näst på tur i dag är inte mindre än Burberry Prorsum som kanske har den mest hajpade (snyggaste tvivlar jag dock på) fårskinnsjackan A/W 2010.


Årets coolaste IT-klänning? Masterpiece.


Killkläder har väl aldrig kommit på tal här men jag blev riktigt imponerad av Burberry Prorsums herrkollektion, snygga jackor och så perfekt toner och avvägningar.


Jeremy Young

Säsongens mest hajpade jacka visades bland mycket gröna och gula färger, lårhöga stövlar och Burberrys signum; draperingar! Burberry:s visning hade enskilt snygga plagg men tillsammans kändes kollektionen dåligt matchad och kändes som de körde alla sina kort på de olika fårskinnsjackorna, och då märktes det att det öviga var lite bortglömt... Men trots de får de +++ av mig, det kan man tacka herrkollektionen för!

Fika igen!

Idag skulle jag egentligen ha tillbringat min dag borta i skogen med mina vänner men det här förbasskade regnet satte stopp för det så då fick jag hitta på ngot annat istället, och det blev att inreda min nya walk in closet (ja, ni läser rätt...) som blev helt fantastisk bra, det ser nästan ut som garderoberna i modemagasinen... lite grann iallafall. Nu ska jag alldeles strax upp på stan för en fika idag igen, fast idag blir det med Frida, Agnes och Lovisa. Sen ska jag hem igen för att äta middag med mina och familjens kära vänner!


Så här såg det ut när Jossan fikade igår...

Powerwalk

Jag startade min fredag med en powerwalk, jag älskar nämligen att börja min morgon så för då vet jag att jag kommer få en bra dag, även fast det är jävligt jobbigt när klockan ringer så tidigt... Nu ska jag ta min cykel och fara i väg mot skolan, idag går vi till klockan 15:00 och efter det ska jag möta min vän Josefin på stan för en fika innan det blor lite siming ikväll, hoppas ni får en bra dag!

THAT GIRL!

När jag ser Emma bära kostym på detta ursnygga sätt blir man ju lite sådärt lagom sugen på det... gahhh...


Stockholmo!

Oj, en katastrof höll på att hända, jag har ju glömt bort att visa er lite bilder från Stoclholmhelgen som var helt underbar och otroligt fylld med olika grejer; middag hos min syster, fika hos min kusin, shopping, fest, fotboll, kolla på min brors löpning och en fantastisk brunch. Men nu låter jag bilderna säga mer än orden;


jag på väg mot syrras lägenhet i Sthlm-natten!


The fantastic place där brunchen var...


brunchen hade liksom 5 stationer; här är det den kalla stationen, sen fanns det oststationen, fruktsallad med gräddestationen, varma stationen ( med allt från pannkakor, fläsk till svampsoppa) och när man typ var så mätt så kräket var nära stod på efterrättsbuffen på tur...


där det fanns pannacotta, morotskakor, småkakor, och mintchokladmousse i minivarianter!

lite nytt

Idag fortsatte jag att lära mig massa nya grejer efter mina mördagdag(ni kommer väl ihåg vad den innebär?) så jag gick alltså på en ny miljöfilm efter skolan med Vendela, Felicia, Julia och Malin. Jag lärde mig bla att 20% av världens befolkning använder 80% av jordens resurser, hur stört?! Filmen heter iallafall "home" och alla som är en minsta intresserade av vår framtid borde se den nu, genast!

Här har ni detaljerna ur dagens outift, vaknade på HELT FEL SIDA idag och började leta efter mina vinterboots nere i källaren en kvart innan jag började, hittade dem och kom till och med i tid. Men annars har jag bärt cognaksbrunt skärp och nytt second-hand halsband, läskigt vackert! + lite annat såklart!


In New York

Åhh, vi hade det SÅ mysigt igår, eller mysigt är kanske fel ord att säga eftersom vi kollade på en lagom läskig skräckfilm så man satt med händerna framför ansiktet hela kvällen, men annars hade vi det galet msyigt tillsammans! Idag har jag gått i skolan, träffat Frida E, Elsa och Lovisa på stan, tränat med Elin och för en liten stund sedan kom jag hem från kära IKEA, alltså det företaget är sjukt inspirerande (ja, jag är inne i värsta företagstankarna nu, allt från klädföretag till barngrejer har jag kommit på...)

Tänkte bara visa er lite mer bilder från New York Fashion Week;



Snyggaste tonerna har marc by Marc Jacobs hittils...

Den mysigaste visningen verkar vara Mulberrys, intimare och bättre än de vräkiga modeshowerna. Det här är inget för Karl "vräket" Lagerfeld liksom!

INSPO

Å, den här bilden har jag lagt till i min inspirationsmapp som jag skapade för några dagar sedan (äntligen!) tanken är att jag ska printa ut mina favoriter och sätta upp i min walk-closet (ja, en sådan står faktiskt och väntar hemma hos mig, måste bara börja inreda..) och ha som daglig inspo liksom, för hur snygg är inte Collans nudepumps matchat med skjortan liksom?



Med de orden säger jag godnatt, eller snarara tack för idag. För nu ska jag ckla mot min vän Julia för sleep-over med henne, Malin coh Elin. MYSIGT!

NY

Idag efter skolan stor träning med Julia på schemat, jag rekomenderar inte träning+hårdrock+ huvudvärk, inte den perfekta kombination när man tränar så nu sitter jag här och pustar ut lite, och kollar såklart in info från New York Fashion week som pågår långt där borta, här är mina favoriter;




Iris Strubegger and Katrin Thormann på Wangs efterfest, sjukt snygg playsuit!


Erin Wasson är lika snygg och fab som vanligt, här blandar hon stilar exemplariskt...


Hårgrejen SS 2011 verkar vara målarfärg, snyggast hos Altazura längst nere!


Y-3 IMPONERAR! passformen blir stor igen och lite streetig inför SS 11


A-Ö, Alexander wang!

Tappade ju bort A-Ö här någonstans på vägen men nu kör vi med mer än 100 procent igen och 2 nya designer varje vecka. Idag kör vi Alexander Wang, vi kör liksom två på A då Alexander wang och Acne är för bra för att välja mellan, idag; Wang!


De futuriska glasögon hos Wang fortästter i år ser de ut som dessa, "knästrumpor" som borde kallas något annat än knästrumpor fanns också. Jag kommer tolka det genom att fortästta använda strumpor i skorna och kanske till och med benvärmare om jag vågar?!


Wangs version av kamelkappan, roligare än de nadra vi sett på catwalken i alla fall men inte den snyggaste, den har Chloe!

Jag ska skaffa mig ett par sammetsbyxor precis som dessa, galet mysiga!


Nästan lite Balmain över denna kavaj kanske?

Som jag sagt 1000 gånger så ÄLSKADE jag ju SS-säsongen hos Wang men höstens är inte alls lika imponerande. Sminket och håret är direkt fult, kläderna känns inte trendia och kollektion ser inte färdig ut, jag undrar vad Wang ville säga men den här showen? Det blev varken hårt och coolt eller nyskapande. Hmm...

Dancing on my own

Åh, jag måste erkänna att jag gillar det här med att plugga ibland. Hur mysigt är det inte att sitta med sina kära vänner och planera ihop en redovisning tillsammans och göra klart det sista i korridoren på sena eftermiddagen, det var bara mörkret ute och en kopp te som saknades och mysstämningen skulle varit hundra! Förresten, jag hade det fantastiskt I Sthlm, men mer om det senare för här kommer bilder från idag;


Vi paddlade på idrotten

Vi arbetar!

Nu; dans!

Sthlm in my heart!

Ikväll har jag njutit av världens godaste ratatouille med fetaoströra, bröd, linsröra och sallad och frukt med kesella till efterätt hos min systers nya lägenhet i Stockholm, och det har varit precis så härligt som det låter, alltså SUPERHÄRLIGT. Nu ska vi göra oss redo för sängen ( det är nu man ångrar att man sminkar sig) och försöka hitta något bra att kolla på SVT play, jag tror snarare att vi kommer somna direkt... Imorgon ska jag kolla in min kusins nya lya, göra mat till kvällens fest, shoppa (eller bara kolla, det skulle min plånka må bra av) se min bror löpa Sthlm halvmarathon innan festen drar igång på kvällen med massa god mat, lekar och full av släkt. Kommer bli en awesome helg, bilder kommer nästa gång vi hörs! kram på er.


Mitt kära

Imorgon far jag mot mitt kära Stockholm igen, det har ju blivit lite så att det är min andra stad liksom och mig skadar det ABSOLUT inte, så vi hörs när jag är nära en dator imorgon, alltså typ sent på kvällen. Kram på er!


Hör är jag i min kompis lägenhet i Sthlm, å mu börjar jag sakna den fantastiska kombon Mickis, Lovisa och jag!

F

Hela eftermiddagen har jag lyssnat på politiker som har pajkastat varandra, inte sagt vad de VILL, där vänsterpartiet har anklagats för att vara kommunister och folkpartiet börjat snacka om någonting helt annat. - Ja, alltså lyssnat på en debatt precis som den brukar utvecklas och en grej de debatterade om var såklart miljön och eftersom det mest var pajkasting och någon intern stid mellan MUF och Ung vänster som skedde så blev det ju inte så mycket sagt men en grej jag snarare hade tänkt berätta än säga till er var att flera svenska modeföretag designat till förmån för hjälparbetet i Pakistan. Lite roligt att folk uppmanas att konsumera för att hjälpa folk som har drabbts av en miljökatastrof som troligen delvis har hänt på grund av konsumtionen.. dubbelmoraliskt kallar jag det! Men precis som vi brukar i den här bloggen så måste vi ju komma fram till det ytliga och då tycker jag Filippa K:s jacka var finast



Nu ska jag på kalas hos min vän Alexandra och sen hem för packning!

Arabella Ramsay

Arabella Ramsay skulle kunna vara lookbooken över hur jag skulle vilja se ut i höst, Härligt folklore, lager på lager, perfekta tonerna och missmatchningarna. Arabella Ramsay kan bli min nya favorit, återkommer senare om det!


Friends

Idag har jag haft en riktigt bra dag och det blev bara bättre när mina kompisar Elsa, Frida L och Lovisa joinade mig ikväll och vi blev sittandes i flera timmars snack och avslutade med lite koll på IDOL, det programmet känns lite uttjatat och speciellt auditionerna men jag måste liksom hålla lite koll för fredagskvällar på hösten=Idol=stor halsduk= en kopp te= en filt. Förstår ni liksom vad jag menar?

New

Förutom skolan till 15.00, världens längsta tandläkarbesök, plugg, träning, och presentköp har jag hunnit med en KORT secondhandrunda med Malin, har varit liten besviken de senaste gångerna jag gått på Second hand och verkligen inte hittat någonting men ÄNTLIGEN fann jag det jag vill hitta som är lika med trendstuff som är billigare och miljövänligare. Det fick bli en transparent skjorta och ett konjaksbrunt läderskärp, grejerna kommer invigas tillsammans på lördag då det blir lite kalas i Stockholm, det som fattas är bara ett par stora örhängen!


jag stirrar in i TV-skärmen på fotbollen...

Imorgon blir det skola till 5,för på eftermiddagen blir det Fish Tank med klassen!


YESTERDAY!

Förlåt för dålig upps idag IGEN men hela min dag har jag äfgnat i Nora och nu har jag precis avslutat min dag med fotbad med havsalt, löddrig tvål och mjukgörnade kräm framför partiledardebatten med Lars Ohly, hräligt med 'rlig potiker iallafall! Aja, kvällen igår var hur mysig som helst och det var så roligt att träffa alla igen och höra hur deras första veckor på gymnasiet har varit, det var nästan som att man började längta efter sin förra skola och gamla klass, snyft... Här kommer iallafall lite bilder från kvällen;


Alla bidrog med olika grejs, jag tog vattenmelon och Loka!


Jag provade Elsas Nörd-galsögon...


8 av de 14 tjejerna!


Det här var typ den snyggaste bilden Eva, Maja och jag kunde få till på oss. Och hur snygg är den på en skala?

Nu ska jag sprinag till min säng(dör av trötthet), imorgon är det skola till fyra som gäller, lite läxor och dans som gäller!

Igår

Okej, jag är inte frälst i yoga än men det är absolut ingen omöjlighet att jag blir det när jag får in rörelserna och använda de rätta musklerna, men det var iallafall inte första gången jag gick igår. Efter yogan åkte jag och de andra hem till Julia och åt frukost innan vi bgeav oss till Stadsparken för klassens dag, snacka perfekt start på dagen! Sen hängde jag flera timmar med Julia och Anna innan jag åkte och simmade på kvällen, måste rekommenderas att åka och göra det tidigt en fredagkväll, haha. Idag startade jag min morgon med frukost på balkongen och en powerwalk i bara schorts och linne, hur stört i i September? Sjukt stört men sjukt skönt!


Julia, malin, Elin och vendela igår
Jag

Jag iförd tusen lagar med kläder!

Alldeles straxx kommer min vän maja hit så ska vi ta en sväng på stan, kram!

YOGA 7.15!

Alltså det måste vara hälsosammare att stanna och sova två timmar till i sängen än att stiga upp klockan 06.30 och åka och köra yoga. Sömn måste liksom vara bättre än att gå upp, jag önskar iallafall det. För jag och mina kompisar har kommit på den galna idèn att börja våran dag med yoga en timme när vi egentligen har sovmorgon. Aja, om jag inte skiter i det här i sista stund så ska det iallafall bli spännande att prova Yoga för första gången. Efteråt blir det lite frukosthäng med kompisarna och klasshappening i Stadsparken under dagen, troligen stan med mina kompis Frida efter det och slutligen några simtag i bassängen innan kvällen kommer.


Julia och Elin på träningen i Onsdags.



Vi hörs när dagen går mot sitt slut igen, kram på er!

Lanvin hjärta H&M

H&M lyckades inte hålla det hemligt, och det är ju fruktansvärt tur för min del för om det vore möjligt att dö av att grubbla över världsliga grejer skulle jag nog ha gjort det för länge sedan. Men nu behöver jag som tur är inte göra det längre för designerna som står näst på tur är Lanvin med designerna Alber Elbaz och Lucas Ossendrivjer i spetsen som släpper kollektionen i slutet av November perfekt planerat till julhandeln. Designerna säger så här om grejen;

”H&M föreslog ett samarbete för att se om vi skulle kunna översätta den dröm vi har skapat på Lanvin till en bredare publik utan att tumma på kvaliteten. Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle göra ett samarbete med en modekedja, men det som lockade mig var idén att göra H&M luxuöst, snarare än att anpassa Lanvin till allmänheten. Det har varit en exceptionell upplevelse och resa, där två företag i motsatta positioner har kunnat arbeta tillsammans eftersom filosofin – som går ut på att sprida glädje och skönhet till kvinnor och män runt om i världen – är densamma”, berättar Alber Elbaz, konstnärlig ledare på Lanvin.

Det känns inte riktigt som att Alber Elbaz förstått grejen med tex H&M:s grej med designerkläder för en billigare peng för allmänheten då han säger att han vill göra H&M luxuöst, har man inte tappat halva saken med det här då?

Nu återstår det bara att vänta på att de första bilderna släpps, ännu en lång väntan...



Nu är det dags för balett, hoppas jag inte somnar vid stången!

Gårdagens

Äntligen är mördardagen avslutad! Torsdagar är värsta dagen då jag börjar 8.00 och slutar 16.30 (plus massa fruktansvärda lektioner som naturkunskap) och som avslutas med flera timmars balett på kvällen. Jag brukar digga sånna har dagar men idag vaknade jag på fel sida och jag lyckades inte övertyga mig själv att det här skulle bli en värd dag! Aja, här kommer dagens som egentligen är gårdagens när jag hade en underbar dag (jämfört med idag...) och tränade stenhårt och var med mina härliga vänner hela dagen.



Kofta- Second hand
Body- H&M
Schorts med strumpbyxor från H&M
Ryggsäck-Gina
Smycken-Diverse

Work it

Nu har jag, Elin och Julia varit hem och tryckt i hos mackor och gröt för min del (det mättar ju så bra, haha) och nu ska vi bege oss mot Friskis och Svettis där vi ska möta upp våran kompis Malin för lite gympa tillsammans, sen ska jag fort hem och laga lite matvete-sallad och sedan träffa min kompis Maja, rolig dag!


Jag i min ryggsäck idag.

RSS 2.0