Ida Sjöstedt A/W 2011

Nu utser jag rodeo.net till världens bästa hemsida med bäst uppdatering. De har redan lagt ut ida Sjöstedts visning som började klockan 12.00. Före både tex ELLE, Sofis mode och sådana sidor. Såklart innehöll Idas kollektion mycket skimmer, tyll och klänningar. Jag säger nja om detta.




Höjdpunkt; Rodenjers kollektion

Ni vet säkert att modeveckan startar just idag med många visningar och härliga nya kollektioner för hösten 2011. Det mest spännande ska såklart bli vad hösten 2011 kommer bjuda på i modeväg och vilken svensk designer som gör den bästa kollektionen.

Kollektionen jag är mest spänd att se är Rodebjers, hennes S/S 2011-kollektion är ju kritikerrosad och blev ett stort uppsving. Kommer hon köra på med samma elegans och ganska avskalade sätt eller blir det något helt nytt? Hon beskriver sin nya höstkollektion som visas idag 21.00 med orden distinkta färger, jordade tryck och en metropolitisk ton. Spännande, spännande. Jag ser fram mot imorgon då bilderna från kollektionen äntligen kommer ligga ute.








My gosh. Den klänningen.

Stockholm och magsjuka, japp!

Åh, hade en underbar helg i Stockholm. Den avslutades dock med magsjuka men om man glömmer bort det hade jag det underbart. Jag shoppade faktiskt (ja, när jag är taggad på shopping brukar jag aldrig hitta något men nu gjorde jag det, wiho!) Här hemma idag eftersom magsjukan inte släppt, hatar att vara sjuk.


Shoppat asamycket, visar såklart senare!

Ballong

FY FAN, vad kul vi hade igår! Vi kom ändå till kvartsfinal med ett jävligt grymt spel med kanske lite för många tacklingar ibalnd men samtidigt hade vi den bästa outfiten någonsin. Den gjorde succe, tro mig. la mig inte i sänger förns klockan 5 imorse så nu känner jag mig lite lagom seg sådär. Men det skiter jag i för nu ska min väska till Stockholm packas och sen ska jag bege mig mot tåget. Vi hörs, kram!


Team ballongseger

Nu ska allt som heter sjukdom glömnmas bort och team ballongseger ska vinna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Åker till Sthlm imorgon, men vi hörs såklart innan det PUSS!

SJUK!

God eftermiddag! Att man alltid ska lyckas bli sjuk när man ska ha riktigt roligt, känner mig rosslig och det känns som jag typ har en stor sten i huvudet. Men nu ska jag sova en timme för att sedan dra mig mot skolan igen. För ikväll/natt är det dags för nattinnebandyn och eftersom mitt lag satsar på final måste jag vara mentalt inställd på att vara uppe till klockan 7 på morgonen då finalen går av stapeln. Vi hörs innan jag far mot skolan, puu på er!


Såhär fräsch och brun önskar jag att jag var just nu, men så är det inte riktigt...

shoes

My gosh. Dessa skor. Jag dör. Kom till mig. Ni är bland det snyggaste jag har sett. KOOOOOOOM!


Modekungen.se 399 kronor

Fransar

Jag och min fina franströja från Bikbok har hängt på min klädställning i flera veckor och längtat efter att få invigas, och jag tror den får smygas ner i resväskan som ska med mot Stockholm i helgen. Den är så sjukt mycket 70-tal och min tanke är att jag ska matcha den med snygga skinnschorts eller bootcutjeans. Kruxet är bara att jag inte äger några av de grejerna... Men vem vet, jag kanske äger det efter helgen i Stockholm?!




Är roströd i verkligheten, emn inte i min kameras värld.

Fina Malin

Snyggaste smycket just nu bärs av min kompis Malin, hur snyggt är det inte? Och fulare blir det ju inte direkt för att hennes syster har gjort det, älskar handgjorda grejer. Tänk om man kunde sånt...


A-Ö, Emilio Pucci!

Hade väl inte värst stora förväntingar på Emilio Puccis visning då jag trodde att jag bara skulle få se 1000 olika sorters klänningar i snygga mönster. Och visst fanns mönstret där men med andra överraskande grejer också. Precis som typ alla andra designers så är 70-talet grejen och jag tycker Pucci gör en av de roligaste tolkningarna på det. Dessutom tycker minimalismhataren som jag är att det är roligt med en kollektion som inte har ett spår av någon sorts minimalistisk tanke.


Spännande detaljer på en klänning.


Kollektionen innehåll många höga slitsar, urringningar i ryggen och magen, starka färger och faktiskt ganska mycket brunt som inte varit en av de hetaste färgermna på andra visningar.


Usch, usch, usch. Här blndas typ jetsetlyx med 70-tal, bättre kombinationer har jag sett.


Fladrande tyger fanns det liter av.


Det där är heller inte så snyggt...


Så här sa chefsdesignern om kollektionen; "Bohemian beachcomber done luxe".

Visst, finns det några guldbitar i kollektionen som är riktigt snygga men annars är allt ganska tråkigt, intetsägande och helt enkelt fult. Visst det är inget misslyckande av Peter Dundas men inte heller alls imponerande, utan bara ett förvaltande av Emilio Pucci. Jag vill att Dundas ska komma ut ur sin tanke om att bara förvalta Pucci och köra på med mönster i massor. Historia är just det, historia. Men stundtals är det ändå en bra tolkning av 70-talet.

Så här många K;s får kollektionen av mig;

K K


Nytt burr

Att färga håret är bannemej som en liten spännande berg-och dalbana. Först trodde jag och Emma att jag skulle bli svart som en korp och se rysligt blek ut, några sekunder senare såg hela håret helt violett ut men slutresultatet blev till slut en mörk, lite röd ton typ, tycker den är riktigt fin mot en blek vinterhy. Här är den, tadada!




oups, så lila.

Dagens lilla

Jag har traskat runt i dessa små trasor idag, men det var ju innan håret var färgat. Ska alldeles strax visa bild på mitt nya burr!


Skjorta-2hand
Stickad tröja-Gina
Jeans-Cubus
Väska-Pappas gamla
Klocka-Ur&penn
Skor-Skopunkten
Örhängen-Bikbok
Läppstift-Flame tree, max factor.

dagens



En borglömd dagens till er! Har på mig den nya kavajen, och det här är ju ett sätt att bära den på alltså. Fler kommer ni få se, loooovaaaarrr! Jag lovar också bättre bloggande imorgon, har ju haft fullt upp idag.

Kavaj-Numph
Brosch-Bikbok
Byxor-New Look
Väska. Gudrun Sjöden
skor-Bianco
Klocka, armband- UR&PENN
Ring-Gina

Imorgon efter skolan ska jag färga håret hos Emma, spännande. valet av färg får ni se på kvällen...puss!



Fashionista

Jag har läst ut Fashionista! (eller egentligen för några veckor sedan...) av Martina Bonnier, ni kanske kom ihåg att jag fick den i julklapp?! Har fått en förkärlek den senaste tiden för att läsa modeböcker och jag gillar ju att ta del av mode på massa olika möjliga konstiga sätt. Tyckte den var riktigt bra och min del av hjärnan som har plats för modeinfo har blivit mycket mer berikad! Man får vara beredd på att det verkligen är klassiskt mode det handlar om och hela hon känns lite gammaldags men jag tycker sånt är sehr intressant!


Mucho konstig bild men orkade inte knäppa tusentals!

Tian!

Najs, najs, najs! Jag har upptäckt en ny värld, att man faktiskt kan vinna mer än 10 kronor på en vanlig skiten tialott, jag vann nämligen just 200 kronor. Det är ju faktiskt 1/3 av en Chanelfoundation, ett restarangbesök, en snygg tröja från H&M eller bara lite extra, härliga pengar på kontot. Mucho glad jag är.



Nu ska jag gå och kolla på volleyboll!

En investering!

Herregud, hur glömsk är jag?! jag har ju glömt att visa er min nya investering till min garderob som ni bara fick se en sneakpeak av i typ onsdags eller nått. Men det är i allafall en mockakavaj/stilig kofta med massa roliga "lösningar" eftersom den hra massa dragkedjor som gömmer sig och så, alla möjliga olika sätt man kan bära den på kommer ni säkerligen får genom alla "dagens"! Och det perfekta är att den liksom inte bara blir tråkig när man bär den öppen, just för att den är i mocka och faller snyggt med olika draperingar typ. Den kostade 700 jävla kronor från börjn men fyndade den för 350 kronor, en äkta investering då den troligen är av bra kavlite (annars jävlar....) och en tidlös liten sak. Jag är mucho glad!




A-Ö, D&G!

Ni vet ju vilken designer jag ska tycka till om idag och det är ju fortfarande Stefano Gabbana och Domenico Dolce men med deras lite billigare märke D&G som inriktar sig till tonåringar, men dessa kläder gräver också stora hål i plånkan kan jag lova. Att D&G riktar sig till svinrika tonåringar är tydligt, det är många oskuldsfullt flirtiga plagg. D&G hade inspirerats av trädgråden, det var därför hela catwalken var smyckad med massa färska blommor.




Det fanns många plagg som inspirerats av picknick med snygga huvudbonader och såklart picknickrutan. Inte speciellt snyggt alls tycker jag!

Stefanos och Domenicos grund fanns där, men de hade gjorts mindre sexiga och mer påklädda.


Galna mönster blandades till galna mixar.


Jag ÄLSKADE hur slutet av showen var, massa olika volumniösa maxiklänningar i olika färger och blommönster och alla är så magiskt snygga. Den perfekta klänningen i sommar.




Min favoritoutift var annars den här spetsskapelsen, härligt att mixa spets med spets.


D&G;s kollektion var enligt mig en lång parad av glädje och roliga sommarplagg. Men jag söker ju ofta efter något mer och det hela känns lite tillkraffsat av designerduon, bara för att känna lite mer pengar liksom. Men det finns några guldbitar där som de maxilånga klänningarna och spetskreation. Det är ett bevis på att designerduon har något inom sig som är riktigt snyggt, till nästa säsong hoppas jag de har fått fram det. För då kan det bli riktigt kul!

Så här många K;s får kollektionen

K K K

Mucho love, mucho love!

Drömskorna eller vad?! De är så satans jävla bajssnygga i verkligheten så jag dör. Älskar att de är öppning där bak i hälen och jävligt höga, allt med dem är underbart!


Dagens bara för er!

Fan, fan, fan! Upptäckte precis att jag tappat mitt stjocka guldarmband som jag bar (eller snarare trodde att jag bar) på vardera arm, åh nu är ju inte outiften alls lika rolig längre...  SUCK, SUCK, SUCK! Här kommer iallafall dagens;


Kavaj-Numph
Leopard-2hand
Jeans-Cubus
Skor-Skopunkten
Väska-H&M
Armband- Indiska
Ring-H&M
Läppstift-Flame tree, Max Factor

A-Ö, Dolce & Gabbana!

Dags för A-Ö igen, idag står Dolce& Gabbana på tur med chefsdesigerna Domenico Dolce och Stefano Gabbana och mina förväntningar var ju ganska stora att jag äntligen skulle få se en riktigt bra kollektion (tycker det varit lite fattigt med sådana) men TYVÄRR så är jag inte så imponerad som jag verkligen vill vara.

Som alltid har de satsat på snygga, klassiskt sexiga romantiska plagg men hur många år har vi inte fått sett korta schorts med spets, svarta tajta kavajer och sexiga klänningar som inte täcker speciellt mycket från Dolce&Gabbana. Visst, många av klänningarna skulle jag själv vilja äga men visningen blir som ett sömnpiller av samma sorts kläder. Tråkigt att de bara visar en sorts sexighet. Dessutom är modellerna skrämmande smala, visst får sånna där människor gå på catwalken men blandat med andra kroppsformer. Släng er i väggen som säger att kroppsidealet håller på att ändras, det kommer det fan aldrig göra.

Så, en ganska tråkig och enformig kollektion är det Dolce&Gabbana presterar för våren. Nu sätter jag mitt hopp till deras lite billigare klädmärke D&G. Bilderna och tankarna från de får ni se på lördag!












Så många K;s får kollektionen;

K K

Träffas över en fika

Såklart hängde kameran med när jag hade en stört mysig fika med min fina vän Frida, det var alldeles för länge sedan jag träffade henne så vi förhörde varandra om vad som hänt ses sist. Vad ska skulle man göra utan alla mysiga fikastunder med sina vänner? Hmm!


Jil Sanders vår

Det är bannemej svårt att säga årets färger som man bör ha på sig i vår. Alexander Wang bannlyste svart men enligt mig är svart alltid en klassiker så då funkar det. Men annars så har ju modet kommit ut ur sitt mörka skal efter bla finanskrisen (visst är det coolt att modet influeras så mycket av samhället?) och nu är det FÄRG som gäller, starka och galna! Jag kommer nog gilla det när min hud fått lite snygg ton igen, för själv älskar jag starka färger + brun hud. Men är ändå lite sugen på färgchocker redan nu...







Bilderna är från Jil Sander S/S 2011, glassiga färger. Gillar att bilderna är som en blandning mellan fotografier och målningar men det konstiga är att kläderna inte känns så mycket i centrum och de är svåra att få sig en bild av. Tycker på ett sätt det är riktigt tråkigt att kläderna får kliva åt sidan för att göra en cool och häftig kampanj.


Fan, nu syndade jag och började blogga. Back to plugget!

NYTT!


Äntligen hemma! Har haft en sån där dag då jag bara velat lägga mig under täcket och sova, men icke sa nicke, jag har såklart gått i skolan och tränat efter det. Nu ska hungriga jag få i mig lite mat sen är det pluggmarathon som gäller, det ska bli SÅ kul.
Jag har förresten köpt en assnygg ny tröja/ prydlig kofta som i mocka som jag avgudar, ni får se den imorgon på. Här är iallafall detaljerna.

bråttom

Jesus Maria vilken stressig dag! Kom precis hem efter en tur på stan med min kära mor för att leta efter jeans och som förväntat gick det inte bra alls, jag efterlyser snygga, tajta jeans till korta tjejer?! Nu ska jag iallafall fort få i mig lite mat innan jag beger mig mot 2011;s första danslektion någonsin. Later!



Stickad beige tröja-gammal
cape-H&M
skor-skopunkten
väska-H&M
läppstift-Glowing ruby, isadora

Rött, rött, rött

Jag skulle ALDRIG använda rött läppstift om jag inte hade lagt en läppenna innan, man får snygga konturer och slipper massa äckligt kladd utanför(för det mesta iallafall) jag använder Make Up stores, tror den ligger på 135 kronor om jag inte har blivit helt snurrigt. För övrigt så har jag blivit helt beroende av rött läppstift, det kanske ni märkt?!



Alldeles strax kommer 15 gäster hit och äter mat så det är bäst att jag gör mig klar!

Kvällen den 15 januari

Hola!

Jag kom just hem från en lång powerwalk, älskar powerwalks har jag kommit på. Man får liksom rensa tankarna samtidigt som man lyssnar på P3. Nu ska jag sätta mig och råplugga några timmar hade jag tänkt, kan väl tyvärr inte skjuta upp det mer har jag insett, det svider!
Men igårkväll hade jag det iallafall riktigt bra hos Hanna med Julia, Elin och Malin, vi kollade på "the september issue" (ni vet filmen om Anna Wintour och Septembernumret) och jag gillade filmen starkt! Men det är skrämmande hur stor makt en enda kvinna kan ha, och hur hon faktiskt bestämmer över designers kollektioner i vissa fall, visst är hon modets drottning men att hon har för mycket makt är ju uppenbart.


Mucho mycket grönsaksdipp, vad skulle lördagkvällar vara utan snacks?


Vi försökte få till snygga seriösa bilder med självutlösaren, det gick sådär...

Så vi sket i att vara seriösa...

A-Ö; Chloe!

Chloe har alltid legat mig varm om hjärtat, speciellt efter deras Resortkollektion som jag typ grät av, kom ni ihåg? Men jag var lite rädd för att Hannah McGibbon skulle överdosera beige, snygga klänningar och vara to much Chloe liksom och tyvärr så blev det nästan så. Det känns som att Hannah inte tänkt igenom vad hon vill säga med den här kollektionen, allt känns ganska ointressant helt enkelt. Men, visst, kläderna är vackra och jag skulle gärna äga alla men det är inget som jag höjer på ögonbrynet åt eller blir "tagen" av. En fröjd för ögat men jag vill ha mer än så, mycket mer!




Om kollektionen skulle innehålla mer kontraster och spännande detaljer skulle den vara så mycket bättre.


Ja, vitt och helvitt är en VIKTIG färg i år!

Självaste chefsdesignern Hannah McGibbon efter visningen.


Enligt Chloe är ballerinaskorna tillbaka igen.


Många högkragade tröjor fanns med i kollektionen, precis deras tidigare...


Jag avgudade dock sminkningen, blir helt klart ispirationen i vår.


Elle 2011!

Nu må jag fan vara den första som bloggar om ELLE-galan känns det som, eller är det bara lite önskedörmmar så där?

Årets bäst klädda man vanns av Salem Al fakir(blir bara mer och mer kär i den mannen alltså...) och årets designer blev Carin Rodebjer, alltså Rodebjer, och det höjer väl ingen ögonbrynen för. Hon hade nog liksom den mest hyllade svenska kollektionen för sommaren som kommer,. Sofistikerad, inspirerad av Celine men framförallt vacker.


Salem på förra årets gala.

Rodebjers S/S 2011.

Andra vinnare var Frida Gustafsson som årets modell, Greta som årets nykomling inom klädbranschen och hederspriset fick Per Engsheden, och det var helt rätt enligt mig då jag läst mycket om honom i boken "fashionista". De fåtal couture-människor som finns i Sverige måste vi ta vara på, för det är det som är modets och klädernas grund. Och Pär är nog en av de duktigaste!

Celines identitetskris?

Jag har funderat på om man kan använda ordet scoop i modesammanhang men efter en långs tid övervägning tänkte jag att det inte finns något perfekta ord för det jag hade tänkt snacka om så vi får använda det ordet(eller jag tror jag faktiskt inte ska använda det mer i det här inlägget, men men...)

Vad är det Celine vill och var är de på väg? I kampanjen för kommande sommar står modellen med en bräda under armen och är naken? Det här är väl det sista jag skulle tro Phoebo Phillibo skulle göra, eller det kanske just är det som är hennes nya jag? Hennes början på att visa att hon tagit ett steg bort från minimalismen. I och för sig är det ju ingen tvekan på att hennes kollektioner har tagit ett step från det stilrena och strikta till ett mer detaljerat och mönstrat Celine även fast grunden fortfande finns där.
Och vet ni, jag gillar det faktiskt, kanske kläderna inte riktigt fallit mig i smaken men det är inte det viktiga just nu. Utan att hur hon vågar prova något nytt, ta ett steg ut ur minimalismen och inte fastnar i det gamla vanliga som jag tycker tex Chloe och StellaMcCartney har gjort. Så thumbs up till Celines nya väg, ska bli spännande vad som kommer härnäst och hur Celine kommer kännetecknas om några år. Modigt gjort av Phoebo, eller så var det bara ett naturligt steg? Annars kanske hon skulle bli en one hit wonder? Vad tror ni?


Tänkte att jag visar lite pre-fallbilder som nyss visats, tycker färgerna stämmer så fint ihop med varandra.










Älskar fallet på klänningen.

S/S kampanjen för 2011, hmmm?

Nu ska jag pusta ut efter en jävligt lång dag med allt från skola, simning och skidköp!

A-Ö, Chanel S/S 2011

Hann inte med A-Ö till igår, så den kommer idag istället. Tänker att jag kör på en bildkavalkad då tiden inte är på min sida på mina favoritoutifts, hoppas ni enjoyar det så att säga!


Kajalen i benan som visades förra året hos Chanel hänger kvar, blur sugen på att prova det själv.

Såklart finns dräkten där, observera; inga korta kjolar!


En sexigare variant av dräkten, och jag vill ha de där schortsen i tweed. Keep on dreaming...

Kollektionen kändes lite hemlig, här med en reserverad fransk dam.

Gillar den där klänningen urstarkt alltså.


Jag dör, skorna med DET!!!!!!!!!! Klacken, färgen, höjden. ALLT. Vill ha NU!



Jag har alltid tyckt Karl Lagerfelds Chanel varit lite överdrivet kritikerrosat, men jag gillar den här kollektionen mer än andra kollektioner iallafall. Känns liksom som att Chanel aldrig överraskar eller ger oss något nytt. Men pga av de snygga detaljerna, kajalen i håret och skorna så får den ändå;

K K

Dagens outfit!

Idag har jag lidit igenom min aaassslåååångaaa skoldag samtidigt som jag gått som en uppstoppad anka med mina klackar på isen. Risky businnes det där alltså!


Besvikelsen när man ser att outfiten inte är så nsygg som man trott...

Halsband från Indiska,


Tröjan är ny i min garderob, kommer från H&M. Älskar den, SÅ skön!

Nu ska det pluggas!

Min mun!

Smått galna bilder på min sprillans nya mun(eller den känns sprillans ny iallafall) Vad tycks?




Läppstit;Flame tree-MaxFactor Läppenna-Burlesqe

Dagens!

Som ni vet så tog jag ut tandställ ningen idag och jag är mer än jävligt nöjd med resultatet, trots ett blodbad i min mun när jag tog ut den... Jag firade det med en mysig långfika på örebro Stories med Lovisa och Frida.


Jag slog till med en mumsig blåbärspaj dagen till ära, eftersom alla 3 var lagom trötta och slitna så fick det bli ett kort på fikan istället, visst ser det lite mystiskt ut...?

Dags att ta ut dem!

Godmorgon! Det spelar ingen roll om klockan är jävligt tidigt eller att jag kommer ha en stort tång inne i mun i en timme för nu ska mina kloosar till tandställning bort, det är fan en stor dag! Jag ska fira med mina kompisar Maja, Frida och Lovisa på ett mysigt cafe efter skolan och sen bar det av för att köpa nya skidor, mina har ju gått sönder... Så vi hörs ikväll med mina bara, nakna tänder. Puss, puss, puss.


COS öppnar!

Nu försöker jag tänka bort den tråkiga faktan att jag borde infria mitt nyårslöfte och sätta mig och plugga lite med att vara asglad över att allas vårt COS öppnar butik på Biblioteksgatan i Sthlm, den gatan börjar bli en riktig trendgata alltså,. Antar att det går rysligt bra för COS just nu då minimalismen är minst sagt stort och det är ju just det COS erbjuder; De hetaste "basplaggen" just nu.


Amazing bag!

Tänk den här väskan fast TUSEN gånger snyggare i verkligheten! Fick serisöt på att få spader när jag såg den i verkligheten( ja, verkligheten är viktigt här faktiskt...) och vill så gärna köpa den liksom! Är så nära man komma en riktig designer-väska. Älskar, älskar den!!!!


Monki, 250 kronor.

Bik Bok SS 2011

Jag AVGUDAR att kolla på lookbooks och som tur är så har de första för våren börjat släppas, och likaså för Bikbok som jag tycker gör riktigt bra jämfört med andra budgetkedjor som finns i Sverige, här kommer mina favoritpics.


Kikade in på BikBok idag för att kolla om de hade den, och de hade faktiskt fransdrömmen och nu är den min.


70-tals frippan...


Mmm, man blir sugen på sommar.

Börjar bli lite trött på mönstrade byxor just nu... Bootcut känns roligare just nu.


Så, precis som hso så många andra så genomsyrar 70-talet vårens mode, införskaffa fransar, spets, knytblusar, bootcutjeans om du vill vara 70-talstrendig i vår. Om inte, så finns det ju många andra trender och influenser just nu. Eller så följer du kanske inte någon trend alls, who knows?

Färg, burr?


Jag har hittat det!!!! Om inte allt för länge hoppas jag att jag har den här nyansen på mitt burr. För övrigt, kommer bilden från Bik Bok;s lookbookbilder för 2011, kika in imorgon och ni får se massa bilder och mina tankar ,så ni vet liksom!

Maaaaattttt!

Träningen gick hur himla bra som helst faktiskt, hur skön är inte känslan av att man skulle kunna träna på i det tempot i flera timmar? Asaskön kan jag meddela! Nu ska jag vara duktig och göra mat åt min lilla familj, idag bjuds det på rostad fänkål och rödlök med vitt vin, pasta, kapris, basilika, oliver och ansjovis. Dags att sätta på bästa Spotifylistan och börja, hoppas innerligt att det blir gott!


Rivstart

Jag är bara hemma lite fort för att slänga av mig mina grejer och byta om till träningskläder, jag har haft min första skoldag idag 2011 och ja, jag har lite ångest. Men det har dämpats med lunchning med Hanna och Linnea och så lite shopping på det... Nu ska jag iallafall fort bege mig mot träningen med min kompis Maja sen ska jag hem och göra mat åt la familia. Vilken rivstart på det vanliga livet det blev igen... måste vänja mig ju!


Leopard-2hand
Cape-H&M
Jeans-Cubus
Skor-Skpounkten
Örhängen-H&M
Ring-Gina
Klocka-Ur och penn

Och, jesus. Elin Kling släpper kollektion för H&M, det är riktigt jävla coolt tycker jag. Imponerad faktiskt!

I Klippartagen

Jag behöver hjälp, jag vill ha en ny frisyr OCH en ny färg på mitt hår. Men vad för ny färg och vad för nytt hår ska jag köra på? Gillar ju min axellånga frisyr just nu som är lite petite och natural men kanske kul med något annat? Vilken färg? Koppar? Mörkt? Blont? Rött? Hilfe mir, bittte!


Det här är en omänskligt snygg färg, men jag kommer inte passa i den. Lovar!

varje arm


Två guldklimpar som är ett nytt tillskott i smyckeslådan/hängaren/krokarna(känns som jag har smycken utspritt över hela rummet...) som jag givetvis bär på vardera arm, de kommer från Indiska och är riktigt snygga så ni vet!

Min signaturdoft


Den doften jag använder/drogar sjukligt mycket just nu är Burberrys "the beat", ett litet tips om du letar parfym. Nu ska jag inte snacka parfymer utan umgås med mina kompisar Emma och Gustaf som snart kommer över på middag, det blir Sheperds(?) paj som min syster lärde sig när hon var i England. Excitning, exciting!

Inclusive

Åh, gud vad glad jag blir av sånt här! H&M släpper en kollektion på nätet den 10:e mars med vårkläder som kommer heta "inclusive" undra varför? Jo, för att kläderna kommer vara från storlek 30 till 50. Super! Dels att spannet är så pass stort och att det också är budgetkedjorna som symboliskt försöker visa att alla kan klä sig i modekläder, för det är det som gör skillnad och viktigt för oss unga att se. Keep up the good work H&M!




Dessutomser de ju rysligt fina ut, skriv in 10:e mars i kalendern.

A-Ö, Balenciaga!

Woho, dags för veckans andra A-Ö och då blir det Balenciaga. Måste erkänna att jag inte hade speciellt stora förväntingar på den här kollektionen då jag aldrig haft så stor koll på Balenciaga men det var väl på ett sätt bra för då gick jag in med "öppna" ögon. Här kommer allt ni behöver veta om Balenciagas kollektion som visades i Paris 30 September 2010.

Kännetecken: I den här kollektionen möter punk det maskulina och allt som finns däremellan. Som vanligt arbetade chefsdesigner Nicolas Ghesquière med att möta det handgjorda och det teknologiska och det är alltid spännande att se de mötena, även fast det inte alltid faller mig i smaken. Det var mycket jackor, konstiga mönster och lager på lager. Showen började med 3 olika tjejer som han castat från gatan och avslutades med SUPERSTJÄRNAN och min favorit Gisele Bundchen, en riktig jävla upphöjare för showen tycker jag! Såhär sa designern om  de castade modellerna; "It was important not to disguise them. I didn't want clones."



Såhär tycker lilla jag om kollektionen:
De stela, "teknologiska" och punkiga tilltalar inte mig så mycket, men jag rådiggar klockorna som verkligen blandar det teknologiska men inspirerade av nutidens digitala klockor. Om jag hade pengarna skulle jag LÄTT investera i en sån.  Men den senare biten av visningen gillar jag mer, då kommer färgglada skjortor som inte alls känns så svårburna, bara snygga! Kollektionen går från klarhet till klarhet varje går jag kollar på den och jag hittar alltid något nytt och intressant, många bilder har lagts in i min inspirationsmapp och det är alltid ett gott tecken.

Snygga va?



Hur snygg är inte skjortan? Även fast jag har svårt för plagiat så hoppas jag ända på lite kopiering av den hos en budgetkedja i vår!


Showen avslutades som sagt med självaste Gisele, love her. Det är ju också hon som frontar kampanjerna i vår som jag bloggat tidigare om.


Chefsdesigern Nicolas Ghesquière.

Så här många K:s får den;
K K K


Ingen bilf, för dålig dag för det!

Åh, roligare dagar kan man ju faktiskt ha. Skulle ha åkt 1,5 mil på skidor idag och det gjorde i och för sig också med ett surt humör pga massa irriterande grejer, och som inte det räckte så skulle såklart mina jävla skidor gå sönder och jag var bara tvungen att gå de sista kilometerna. Så, ja det kunde nog ha blivit en roligare skidtur men tar igen det någon annan dag istället. Nu ska jag försökra muntra upp mig själv med en varm dusch, fransk löksoppa och en omgång bowling med mina fina kompisar. Vi hörs när jag är på bättre humör, puss på er!




Lou Doillon?

Just nu överhajpar jag den här människan, Lou Doillon, jag såg henne på frontrowbildfor the first time ever på Balenciagas senaste visning och nu är jag lite kär i henne och hennes stil, men vem är den här kvinnan? Borde man veta det? Hör av mig när jag vet, kkkllleeeemmm!




Snyggt hår, jupp!

Snyggt just nu på www.hm.com








Dessa skor alltså, dör lite halvt!


Så förbannat jävla snyggt.


A-Ö, Alexander Wang!

Så här sa självaste Alexander wang om kollektionen; "Did you notice anything?" asked Alexander Wang at a preview earlier this week. He paused a beat. "There's no black!" That's right, New York's prince of downtown darkness is turning toward the light. "I was looking for something optimistic," he said, "something pure."


Kännetecken:Wang bannlyste alltså vit i sin vårkollektion, och visade bara några få andra färger som turkos, gult och kamel. Enligt honom blir det lösa passformer i vår, långa längder, samma färg genom en hel outift och tunna lätta material.


Vad tyckte lilla jag om kollektionen?
Åh, min gamla kärlek gör mig faktiskt ganska besviken. Bara för att man inte vill använda svart kan man använda annat än vitt och dessutom liknar de mesta plaggen varandra skrämmande mycket. Det är oinspirerande och till och med ganska fult. Men vet ni varför jag inte rådissar denna kollektion?

Jo, det är därför att det känns härligt att MC-modets grundare och stilförebild vågar göra något annat och komma ut ur sitt "skal". För visst skulle han ha kunnat köra på med det mörka och sportiga och säkert sålt som smör men nu visar han en annan sida av sig självl, ge han några år och det kan bli bra. Det ska bli spännande att se hur höstkollektionen ser ut, kommer han fortsätta köra på den optimistiska ljusa linjen eller gå tillbaka till det sportiga, mörka?


Skorna får däremot mer än godkänt för mig, snygga färger.



Wang himself.


Kollektionen som visades i New York 11 September 2010 får så här många K;s av mig;

K K



A-Ö!

Nu kör vi en riktigt, bra jävla nystart av A-Ö och jag kan lova er att det kommer bli bättre än någonsin. Varje Onsdag och Lördag lägger jag ut en ny  S/S 2011-kollektion där jag skriver vad jag tyckte om den, designerns tankar om den, såklart många bilder och som det här inte räckte ger jag betyg på det också. Där 1 K är USELT och 5 K är ett mästerverk. Är ni med? Så, då vet ni vad ni ska göra varje lördag och onsdag när ni sätter på datorn?! Om en liten, liten, liten stund kommer den första upp. Vem tror ni att det blir?


Maria!

Eftersom jag har skitit i allt som kallas årsresume, snyggaste outfits 2010 och det viktigaste modenyhterna under 2010 så kan jag ju iallafall berätta vem jag tyckt klätt sig riktigt snyggt i år, det är Maria från Vanillascented! Lyckas alltid vara liiiite före alla andra i modesverige, syr mycket egna kläder och ser fan i mig ALDRIG tråkig ut. Dessutom är hon ju himla bedårande söt alltså.





Dessutom är hon ganska kort, det känns ju skönt att någon som håller på med mode inte är 1.80 lång och väger 50 kg!


Här är hennes blogg; http://vanillascented.freshnet.se/

Maja och Karin-mästerkockarna

Jag och min kompis Maja gjorde UNDERBARA enchiladas igår med kyckling och massa heta kryddor, när de precis var uttagna ur ugnen kom Eva och Frida och hjälpte oss äta upp dem och kollade på filmen "Brothers", en riktigt himla bra kväll blev det med mina fina vänner!


Maja in action


Resultatet, muuuummmssss.

Kampanj, Valentino S/S 2011. Jag gillar't

Så här säger Davis Sims som har fotograferat Valentino;s S/S 2011 kampanj (den första bilden har precis släppts) om kampanjen som enligt honom bl a är en poetisk och typisk parisisk ultra-chic. Modellerna som är med i kampanjen är Freja Beha Erichsen, Caroline Brasch Nielsen och Julia Saner. Heta modeller, ja!


“These dreamy black-and-white shots show three different beauties, each with something unique,” Chiuri and Piccioli explain to Style.com. “This is a very feminine, stylish campaign, with a light, playful twist that reveals the Spring 2011 collection’s airy atmosphere and captures the brand’s lifestyle. In cinematic style, we wanted to tell the stories of three different women enjoying private moments in the comfort of their homes.”


Och vet ni? För första gången på en himla jävla lång tid så finns det en överhängande chans att jag kan digga den här kampanjen, för inga av de kampanjer jag sett än så länge har varit mig i smaken. Onitressantna, fula och tråkiga. Nu sätter jag alltså mitt sista hopp till Valentino.


Julia Saner i svart-vitt.

Dagens 3/11-2011


Transparent knytblus-H&M
Halsband-Indiska
Jeans-Cubus
Klocka-julklapp från syster

Jullov!

Min dag har varit minst sagt bra, en låååång lunch med Josefin, där jag fick i mig en supergod quinoasallad med varmrökt lax och getost. Dessutom har jag tränat och kvällen har spenderats hos min fina Julia och hennes nya hus som till och med har pool. Känn på den!


Fina Josefine

Min underbara sallad, skönt med ett luchställe som liksom inte bara hade kyckling-currygrejerna...

Kika in om en liten stund, 2011:s första dagens outfit väntar...

Suuugeeeen

Det spelar tydligen ingen roll att jag shoppade järnet i Stocholm i helgen, jag är fortfarande shoppingsugen. Just nu suktar jag efter ett par dressade, svarta byxor (har letat efter det i månader, men aldrig hittat de perfekta) och min sista chans att hitta de perfekta (alltså dressade, funkar att ha skärp i, ganska tajta och utan detaljer) är nog de här från Gina Tricot. Hoppas, hoppas, hoppas. Dessutom tror jag att jag gillar dessa skor från H&M (har inte riktigt bestämt mig än...) De är bara 9 cm vilket betyder att man faktiskt kan strosa runt i de länge utan att få två blödande fötter. Perfektimo. För övrigt funderar jag på att ha köpstopp i februari, åker fan till Hannover snart och då vill jag ju ha ett överfyllt konto.




Girls who lunch

Nu ska jag och min kompis Josefin träffas över en lunch på stan och snacka lite om det som vi missat nu när vi inte går på samma skola, men först av allt ska jag till tandläkaren och röntga, det är ju för fan bara 9 dagar kvar tills tandställningen åker av. Det är crazy.


Min nya tröja och halsband, en hel outfit kommer ikväll

Goldlips

Skönhetstrender inför vår/sommar 2011; de svarta, lila och hudfärgade tonerna på våra kära läppar fortsätter hålla i sig, men en bubblare är guldläpparna som systrarna Rodarte visade för S/S 2011. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, håller nog ändå de mörkare färgerna mer om hjärtat. Men det kan alltid förändrats ju.


Även guldögonfransar, Rodarte satsar på guld alltså.

brunt är snyggt

Just nu längtar jag till bara ben, picknick i parker, låååånga bad, stekande sol och en bränna som är många snäpp snyggare än den är just nu, typ som den här bilden. Förresten så skiter jag i allt som kallas årssummeringsgrej och går bara rakt in till 2011. Lovar mer dagens till 2011, ett litet nyårslöfte sådär till er. Men annars, TACK FÖR 2010!


Daniel Björk inte gott nytt år!

Mitt nyår har firats med firning av min mamma(ja, hon fyller faktiskt år på självaste nyårsafton), skidåkning, en asaapagod nyårsmiddag, skålning med fina Lovisa på balkongen vid tolvslaget- OCH såklart Daniel Björks årskrönika, jag gör inget utan älskade, älskade, älskade Daniel Björk i tankarna. Hans årskrönika kanske inte var den bästa men Daniel Björk är alltid Daniel Björk liksom. Gott nytt år på er förresten!

Ni MÅSTE gå in och läsa alla hans krönikor som är samlade här;
http://rodeo.net/blog/category/kronikor-bjork/



Krönikör Björk

Detta tar jag med mig från 2010

Upstairs, Downstairs (Herrskap och tjänstefolk) är en klassisk brittisk serie som hade premiär 1971. Den handlar om ett edwardianskt hushåll i Londonområdet Belgravia under första världskriget och mellankrigsperioden och under julhelgen sändes så första avsnittet av nyinspelningen på BBC. The Guardians Stuart Jeffries anmärkte att Storbritannien då och nu är mycket olika:

It was arguably less class-stratified than now. As a result, we would settle back on Sunday evenings to watch this drama of Edwardian-era masters and servants as if it were ancient history.

I dag är det inte ”ancient history” med ett Storbritannien som har klyftor i paritet med edwardianska tider. Samma utveckling kan vi se i Sverige.

Jag kommer att tänka på detta när jag tänker tillbaka på året som gått. Det här har ju varit ett 2010 då modet i alla fall på pappret vinkat hejdå till 00-talets hedgefondkalas och Balmain-tischor för 10000 kronor.

Men har vi det egentligen? En Balmain-klänning var höstens omslagshit och även om det kanske var vulgärlyxens sista suck är det som återspeglas i celinifieringen av modet mest att rikedomen har bytt skepnad. Lite mer sober, lite mindre champagnesprut.

I mina mörkaste stunder tänker jag att mode bara är en maktens ideologi. Att mode i grunden handlar om hur de med mest makt och pengar ser ut och att så länge som vi tänker att en mäktig och rik människa är vit och smal så blir detta idealet som påverkar alla andra. Mode är det som sker upstairs.

Men 2010 har varit ett år då modevärlden försökt göra upp med business as usual-tänket inom modevärlden. Från V Magazines fetmanummer i januari till höstens fokus på äldre kvinnor. De svarta glömdes för det mesta bort eller behandlades som props (som i höstens Pradakampanj).

Men ideal ruckas inte bara för att man visar upp många olika kroppar. Man måste göra det där som faller utanför normen åtråvärt.

Det räcker inte med att visa plus size-modeller bredvid de smala modellerna, för ideal är inte frånkopplade allt det andra. Man kan inte bortse från att vi lever i en värld där smalt innebär sexigt och framgångsrikt och där fetma är en klassfråga. Den mulliga modellen måste laddas med en annan energi, stå för något annat.

Det är av den anledningen som överviktiga kvinnor för det mesta porträtteras som tjejer som lösgjort sig från kvinnlighetens krav. Som skiter i att banta och bara är sig själva. Något liknande kan sägas om modets nymornade intresse för pantertanter, som också idealiseras för att de skiter i modevärldens diktat.

I slutändan är den stora frågan om inte dessa nya ideal bara är medelklassiga spörsmål. Vogue Italias svarta nummer dök upp och försvann innan någon han säga Toccara Jones och man måste fråga sig varför? För att hudfärg inte är ett reellt problem för den stora grupp kvinnor som sitter på modeföretag och modetidningar och modevärldens tänkta kunder?

Det går nämligen inte att komma undan att etnicitet trots allt är den minst diskuterade frågan när det gäller mångfald inom modevärlden. Jag misstänker att det är för att åldrande och övervikt faktiskt är verkliga problem upstairs medan att känna sig för mörkhyad däremot inte är något som håller folk vakna på nätterna i herrskapets värld. Och nej, det räcker inte med att Beyoncé är glammig för att rucka på den fotboja som heter bilden av Afrika.

Jag tror att det intressantaste modet under 10-talet kommer röra sig kring frågor om etnicitet. Till skillnad från att kvinnor över 50 kan vara snygga eller att det är okej att klä sig sexigt även om man har valkar är det också en fråga som känns som att den säger något om vår tid. Jag tänker ofta tillbaka på Miguel Adrover, modeskaparen som visade en arabiskinfluerad kollektion några dagar innan 11 september 2001. Det han höll på med känns ännu intressant i dag för att Adrovers kollektioner var ett försök att göra den moderna storstadens multietniska mix relevant och stylish. Jag kan inte tänka mig någon viktigare utmaning för dagens modeskapare än att skapa en kontemporär klädsel som känns lyxig utan att kännas kritvit och om det är något jag tar med mig från 2010 är det att vi inte får låta den frågan försvinna så enkelt som vi gjorde.



RSS 2.0