Nytt

Jag ÄLSKAR min nya blommiga klänning/skjortklänning som jag köpt på Second hand för ynka 15 kronor, ja jag vet att det är ett galet kap!!! Kommer stajlas som en klänning med mina träklackar, kan det vara något att ha på studenten på fredag?



Imorgon blir det först skola sen ska jag över till min morfar för att göra honom lite sällis och grilla, vi hörs imorgon kväll!


POST

Kolla, mitt paket från H&M har äntligen kommit. Kom ni ihåg vad som var i? Om inte så får ni se snart...


Schtek

Förutom stekning i solen och skola idag har jag även hunnit med träning på Friskis&Svettis, känns lite tråkigt att gå in i svettig sal när det är superhett outside men det är ganska kul när man väl kommer i gång! Jag har gått runt i linne från Monki, militärgrön sak är present från min syster, väskan är H&M, Skorna är Din Sko och jeansen är superduperold.




Jossan, Jenny, Lisa och jag steker ihjäl oss i dag i skolan!

Och så måste jag bara tacka fotografen Lovisa!

Waka

Förutom att jobba 8 timmar per dag i tre veckor, njuta av sommaren och ha massa mysiga picknicks i början av sommaren så kommer fotbolls-VM ta upp en STOR del av mitt liv. Jag och min familj har taggat upp för detta i månader och det kommer bli minst 2 matcher per dag, så mitt sociala sommarliv kommer delvis förstöras men det är ju trots allt bara fotbolls-VM var 4:e år. Och redan nu har jag börjat tagga upp med Shakiras officiella VM-låt(Waka Waka this time for africa) och efter ett par lyssningar är den riktigt bra, tro mig att man inte kan sitta still!

Eftersom jag är fruktansvärt dålig på teknik så får ni den länkad istället: http://www.youtube.com/watch?v=TR5RQZ88P1U


Söndagen

Nu tror jag allt att sommarkänslan äntligen börjar komma in i min kropp. Jag har massa sommarlycka i kroppen och äntligen bröjar skolstressenn börja lägga sig och man kan ta det lite lugnare och göra grejer man VILL och inte grejer man MÅSTE. Så idag tog jag en superlång promenad och njöt i solskenet. Dessutom sov jag till halv tolv då det blev ganska sent igår men vi hade det riktigt kul!


Josefine, Jenny, Maja, Lovisa och Frida!


De posar igen


Lisa!

Nu ska jag gå över till min kompis Maja en liten stund, later!

Taggigt

Det började med att Camilla Skoovgards gav ut skor med rejäla sula ala traktordäck och inte långt senare var budgetkedjorna där och gjorde sina egna tolkningar och visst är det galet snyggt?! Speciellt de från Bianco, känns som perfekta höstskor. Ett tips är att redan börja kolla nu efter höstmodet i butikerna för de tar slut så jävla fort när de väl kommer till butik i höst!


dagens

Idag har jag gått fram och tillbaka från YEAH-festivalen i Stadsparken och det kommer jag fortsätta göra även ikväll för vid sex ska jag möta upp Fridorna, Micaela, Josefine, Maja, Helena, Lisa och Jenny för ännu mer festivalliv!

Och idag känner jag mig så fruktansvärt Chloe-ig/Zara S/S 2010-ig(kan bero på att Zaras kollektion bestod av plagiat av Chloes dyra kollektion) För jag har de ljusa byxorna alla Chloe, miltärgröna skjortan,check och remsandaler Check. Ja, jag gillar fan att budgetkedjorna härmar.

Skjorta-Zara
Byxor- New Look
Skärp- Second hand
Skor- Euro sko
Halsband-present från syster.





Vi hörs imorgon, puss på er!

Vill ha/måste ha

Just nu vill jag ha dessa skor från DinSko som är SÅ Wangiga, är helt klart perfektion på dem och de beiga är magiska.


Blogga

Oppsi vad dåligt bloggande det har varit på sistonde men jag vet inte riktigt vad som hänt, har liksom inte haft någon lust att blogga men känner att den sakta men säkert kommer tillbaka. Senast vi sist hördes har jag dansat säsongens sista balett, kollat på balmänniskor, tränat på Friskis och Svettis och och igår kväll var jag på Sex and the city 2 med mina fina vänner Elsa och Lovisa. Själva filem var avsolut ingenting jämfört med ettan och gav inte EN ENDA skrattattack, hmm. Förra filmen var jag lite besviken över kläderna men i den här filmen hade de verkligen lyckats. Det var som vanligt mycket paljetter och high heels. Så om du vill gå på en bio med mycket skratt gå inte på Sex and the City 2 men om du vill gå på en film med a lot of glamour och kläder( men det är väl egentligen ingen nyhet) så gå då på Sex and the City 2


Jag och Lovisa när vi åkte till Sthlm i tisdags!

Nu ska jag och simma, vi hörs lite senare!

Dagens

Jag är på sjukt dåligt blogghumör idag men återkommer med mycket bättre humör imorgon men här får ni iallafall en dagens; Topshop, H&M, Gina och Din sko.


KLIPPT!

Nu är det klippt(man måste ju våga någon gång) och så här blev resultatet. Frisören utgick från den här bilden på Alexa Chung och försökte klippa som henne och när jag har lockigt är det riktigt likt henne faktiskt, det var galet kul att utgå från en bild och försöka efterlikna! Jag är nöjd men tycker att det blev aningen för kort men nu är det iallafall kort, friskt och lite Chung-igt! 




Bollywood eller något

Här har ni mitt nya helt galna halsband från H&M som väger typ flera ton och tar upp hela överkroppen på mig men jag älskar't så mycket. Föst och främst kommer jag använda det sista skoldagen med min kjol, färgerna stämmer perfekt!! Och tänkt er halsbandet, en solbränd kropp och sen en röd (snygg missmatchning) eller svart klänning till detta, smashing.




Hela outfiten och en liten smygbild av hur mitt nya hår ser ut.. Kika in om en liten stund för en helbild!

Best friend

Idag kommer jag, P3, disktrasan och lite Ajax vara mina bästa vänner då det är dags att städa köket och hela lägenheten för att samla ihop lite pengar till Operation Dagsverke. Man kan ju tro att jag tycker detta är pisstråkigt men det tycker jag absolut inte. För det är ganska nice att putsa lite, fundera på sommaren och samtidigt lyssna på underbara brunchrapporten på P3. För man ser ju liksom resultat ganska fort!



Men det blir inte bara sätdning idag utan också klippning vid 2(kika in senare för resultatet, blev det ett Chung-klipp?), lite letning efter badkläder på stan och favoritträningen klockan 4, vi hörs senare!

Stockholmo

Hej! Kom på i natt när jag steg upp att jag hade glömt berätta för er att jag skulle fara till Stockholm i dag med min kära klass, känns så konstigt att jag glömde det liksom. Jag berättar väl allt typ? Aja, vi åkte iallafall 5.30 från skolgården(slå den) och nu kom jag precis hem, lite lagom trött sådär efter många vakna timmar. Men så här såg iallafall min dag ut:


10.17 Efter massa timmar med buss infann vi oss äntligen på Dramaten. Vi fick bla annat lukta på Stellan Skarsgårds svett...


11.08 Efter Dramaten sprang vi genom Sthlm i regnet och in till Riksdagen, här är Lovisa och Elsa utanför!


12.12 Intog jag, Frida E, Micaela och Josefin världens godaste ceasarsallad på John Chriss.


14.41 Sitter jag och väntar utanför Weekdays provhytter på kompisarna som provade kläder, hela eftermiddagen bestod av bara massa shopping!


16.41 Intar mina kära vänner en fika på Konditori Hurtig, här gör jag och Jossan varsin pose!


21.44 Nu är jag hemma igen och är lite chockad över att jag inte fick med mig något hem, jag som vill ha så JÄVLA mycket just nu.

Jag återkommer med bättre bloggning imorgon, för då är jag nämligen lite halvt ledig från plugget!

Ny favvo!

Det är med lite sorg i tanken jag erkänner för mig själv att Chloe inte längre är min favoritkollektion detta år även fast jag trott det i flera månader för när jag kollar igenom Stella McCartneys säsong lite noggrannare så känns det ju bara "jävlar vilet geni hon är" . McCartneys kollektion och Chloes kollektioner har många likheter men Stella har mer sinne för detaljer, blandar färger "som bara inte går att blanda" och har fina färger, stora volanger och mönster i sin kollektion för S/S 2010. En av mina favoriter är denna, klassikern vita skjortan har uppgraderats till en långklänning. Perfektion över det.



Nu ska jag göra klart sista arbetet någonsin för grundskolan, känns ganska bra men lite konstigt!

Hårpanik

Jag hade tänkt att klippa mig någon gång, någon tid coh någon dag snart och jag är fruktansvärt sugen på något snyggt och nytt. Är liksom lite trött på det här långa, ickespeciella håret så just nu är det ändå jag går runt och tänker på är hur jag ska klippa det? Funderar på att köra på det söta Alexa Chung-klippet, lätt att söta till och lätt att rufsa till. Eller så är det bara fint på henne för att just hon är så himla söt, vad tror ni? Ska jag behålla mitt långa svall(eller nu är det inte ens ett svall utan mest långt och stripigt) eller klippa axelkort?


Ack så söt men oj så smal


Så här ser mitt hår ut right now!

Nu ska jag ta en promenix med min bror och följa honom till tåget, vi hörs imorgon!

Autumn

Även fast sommaren inte är här än så har ju faktiskt höstkläderna börjat synas och vissa höstkläder börjar ju redan släppas om några veckor och när jag ser dessa plagg så börjar jag faktiskt längta lite efter hösten, hur galet det än låter liksom. Jag ÄLSKAR att köpa höstkläder som stora halsdukar, mysiga koftor och massa härliga kängor.



Och så här ser H&M:s höst ut, som ni ser med mycket bruna och beiga toner och nudefärgerna stannar helt klart kvar(blir dock kanske lite murrigare) så du gör helt rätt i att införskaffa dig många sådana plagg. Enligt H&M verkar det som att kapporna i år ska vara överdimensionerade, jag älskar stylingen med de grå strumpbyxorna på bild 2. De mönstrade byxorna verkar också hänga kvar och likaså de XL-smyckena. Men min ABSOLUTA favorit är helt klart kängorna längst ner, andas så Chloe. Vilket plagiat!

Nu ska jag äta mat med mina kära kusiner, hörs lite senare!

Mönstermixa i vår är SÅ rätt

Jag ska bara ha det här halsbandet, om det är så att jag typ ska döda eller slåss för det så är det värt det. Det är ju bara så jävla snyggt och jag har en otroligt bra plan i mitt hvud hur jag ska bära det och jag har vant mig och blivit lite för glad över den tanken att jag inte kan släppa den. Jag var uppe första dagen då halsbandet släpptes för fashion against aids, jag frågade om de kunde ta ner det sista halsbandet från skyltdockan(men någon jävel han före, snyft) och engagerat min bror i detta. Skulle vara en så galet snygg mönstermix att ha det till min nyinköpta kjol, eller hur? Lagom mix enligt mig.





Galet snygg matchning eller hur? Kjolen kommer vara NOTHING utan halsbandet. Så om det är någon som fått tag på det eller vill sälja det till mig. Kontakta mig då!!!!!!

Nu ska jag ta en dusch, jag svettas nämligen fortfarande efter löprundan i 20-gradersvärme. Efter det ska jag göra mig snygg inför kvällen då det blir grillning och brännboll med massa kompisar i parken!

Lördag

Jag gillar de hör morgnarna då man är effektiv och går upp ganska tidigt, äter en STOR och god frukost(ägg och smoothie är ett måste) och hinner läsa igenom sportdelarna i lugn och ro. Direkt efter frukosten gick(eller snarare sprang) jag ut och tog en lång löprunda med all den goda frukosten i magen, perfekt uppladdning alltså. Nu ska jag göra klart mitt sista arbete för terminen och ikväll ska jag vara ute med några kompisar. Vi hörs såklart strax igen!


Frida, Maja som jag såg dansa igår och jag! (min kamera är kaputt igen så det blir lite lagrade bilder igen)

Dagens klibbiga!

För i helvete vilket klibbigt och tropiskt väder det är idag, känns som jag liksom fastnar överallt om ni förstår vad jag menar..? Idag har jag gått runt i härliga ljusa jeansschorts från Monki, etnohalsband direkt från Afrika, puderrosakofta från Monki, skärpet är second hand, ringen är svetsad och skorna är DinSko.
Nu ska jag äta lite mat med min härliga släkt och sen ska jag direkt åka på dansföreställning med min fina kompis Alexandra, vi hörs senare!



Prada?

Jag är just hemkommen från min farmor, jag åkte dit efter jag slutade skolan 15.30 och nu hann jag precis hem innan jag drunknade i regn och blöt(eller okej jag druknade ändå lite halvt, jävlar vilket regn!) Vet ni, min kamera har precis börjat funka efter lite våld(det funkar ALLTID) så nu blir det lite roligare bilder igen. Tänkte bara visa min nya mönstriga kjol som är som en ren färgexplosion. Kommer premiärinviga den på skolavslutningen med ett svart linne, ett stort halsband(har ett speciellt i tanken som skulle vara smashing till) och sen träskorna till det. Kommer från H&M!


Printet som jag älskar

Kjolen, älskar fan den.


Visst påminner kjolen om Pradas printertryck inför säsongen?!

Imorgon är det skola sen ska jag möta upp min bror vid tågstationen, efter det blir det middag med mian släktingar som gör en snabbvisit här och på kvällen blir det dansföreställning med min kompis Alexandra, rolig dag!

Rodeo

Just nu är rodeo.net min absoluta förstasida(förutom alla bloggar då, jag är gravt bloggberoende) där står de senaste modenyheterna, senaste trenderna, de grymmaste bloggarna (typ Signe) men det jag gillar är framförallt att den känns lite mer seriös, mer kritisk och djup jämfört med till exempel modette.se. Gå in vetja!


Jag följer Karolina Skandes blogg på rodeo.net. Hennes stil är inte något att hänga i granen (eller, okej den är ju inte ful) men hennes djupa artiklar och liknande måste kollas in.


Signe är awesome!

Nu ska jag försöka få bort eftersvettningen efter träningen(hur gör man?) och samtidigt plugga mer på fysiken, hörs någon gång!

teknik gör mig mer än galen

Igår råkade jag och min mamma genom lite kissförstånd tappa kameran när hon skulle ta en dagens på mig och såpklart skulle objektivet nudda golvet först så just nu kommer det inte bli några personliga bilder på ett tag så ni vet. Just nu är kameran halvt död, objektivet är "utrullat" (ni hör ju hur lite jag kan om teknik) och det lyser och det enda jag kan komma på att göra är att ta ut och in batteriet men det har inte skett några som ahelst skillnader, men återkommer med egentagna(?) bilder när jag har löst tekinikens under eller vad det nu heter. Så istället får ni en gammal bild på mig (eller okej,den är från fredags) medan jag går och gör lite hopp, armhävningar och skutt på F&S. Vi hörs senare idag, kram på er!


The Local firm+Weekday= so true!

På tal om framtidens modeindustri och gästkollektioner så kommer svenska, lite udda The Local Firm göra en gästkollektion för Weekday i år.  Designern Richard Hutchinson säger att inspirationen är hämtad från de träningsoveraller som bars av 80-talets olympiska tem från östeuropa och det kommer vara en sportig ton i kollektionen. Det känns som det här kommer succe eller katastrof. Kanske blir det katastrof och lite för udda eller så kan det bli en succe och The Local Firm blir kända för vanligt folk i Sverige, tiden kommer väl visa det.



Nu ska jag skriva fyra sidor om supernovorstjärnor och sen blir det träning på F&S, hurra!

beställd till mig

Jag har älskat denna baddräkt sen jag såg den första gången på bild(var när jag bar i Berlin, kommer till och med ihåg det,haha) så när jag var på stan i fredags höll jag i den sista rätta storleken men råkade på något konstigt sätt att lämna i från mig den helt ovetande och när jag senare upptäckte det efter en alldeles för lång stund var den såklart borta och någon jävel hade köpt den. Men nu har jag iallafall beställt den och blev ungefär 100 spänn extra fattigare på köpet, men nu är iallafall baddräkten min och ingen är gladare än jag för det. ;)


Ryggen är HELT bar och sen har den endast en gulddragkedja fram, I love it! I love för övrigt hela H&M:s kampanjbilder med badkläder, så härliga och galna.


Vad jag tycker om kopiering och framtidens lyxmode!

Ju mer budgetkedjorna kopierar av märkeskläderna desto mer höjs debatten om det är okej att sno ideen (eller ibland till och med "hela" plagget) Det har på senaste tiden blivit en otroligt aktuell sak då budgetkedjornas sommar består av MYCKET härmisar men vad tycker jag då om denna grej? Det är på ett sätt en bra grej som gör att vi vanliga döende också kan få ta del av lyxmärkenas ofta geniala ideer (annars skulle väl de inte ha blivit så stora..?) och det blir mer tillgängligt, det känns på ett sätt mer demokratiskt och rättvist.

Men samtidigt är det ju delvis så dyrt för att det är något speciellt med plagget(b la kvaliteen) och mer än halva grejen med att köpa dyra märkesgrejer är borta, dessutom skulle inte jag bli superglad om jag hade vrålsparat till ett drömplagg från ett lyxmärke och sen se tjejer bära ett exakt likadan fast 5000 kronor billigare, men det känns som ett i-landsproblem! Men man märker att budgetkedjorna gör mer och mer exakta plagg av lyxmärkena så man knappt kan se skillnaden och det är ju en framtida utmaning för lyxmodeindustrin att göra plagg som sticker ut ännu mer, är nischade och svåra att kopiera. Kan Acnes skor med swarowskidetaljer vara ett sådant exempel? I framtiden kanske lyxmodeindustrin se helt annorlunda ut än den gör idag?!

Men något som jag gillar och känns som ett rättvist och bra grej för både vanliga döende(eller vad ska jag kalla oss...?) och lyxmodeindustrin är det som vi ser mer och mer av, nämligen att kända modedesigners gör gästkollektioner för budgetkedjorna. (H&M är ett lysande exempel) Det är ett sätt för vanliga döende att få väldigt trendinriktade plagg, plagg med lite bättre kvalite och för att vi vanliga döende ska få ta del av dessa designers och den lyxiga känslan (jsut nu är min dröm att Wang gör en kollektion för H&M) Och om det är någon som vinner på gästkolletkionerna så är det ju designerna. De breddar sin publik, blir ett "kändisnamn i vardagen"(för hur många männiksor som inte är modeintresserade visste vem Sonia Rykiel var innan hon gästade för H&M?) och det är det perfekta skyltfönstret enligt mig.

Så i framtiden kanske vi kommer se en annan sorts lyxmodeindustri och jag tror gästkollektionernas framgång just nu bara är början på detta. Vad tycker ni om kopiering och vad tror ni om framtidens lyxmodeindustri? Tell me, please!

 

Hur många kopior har inte gjorts på Chanels klassiker?


Mina solglasögon 2010

För ett litet tag sen (kan det ha varit förra söndagen?) så bloggade jag ju om hur solglasögona ska se ut i vår(tänk futuriskt och minimalistiskt, glöm inte det säsongen 2010...) och här är solglajjorna jag hade tänkt att dra runt med i sommar. Ett par klassiska wayfarers från Primark och ett par ganska speciella glajjor som jag kommer använda när outfiten är tråkig och jag satsar på accesoarerna, det är ett härligt gammalt loppisfynd! Jag känner mig nöjd med att det är dessa bågar jag kommer gå runt med i sommar men vill ha ett par riktiga trendbågar med raka ramar, ska köpas snart!


VAD TYCKER NI?

Hola, underbara väder säger jag bara. Idag efter skolan och 1000metersimning med skolan begav sig jag och min kära vän Eva till stan för att leta massa balklänningar och vet ni?! Min vän Eva hittade en till mig, problemet är dock att jag gillar den men att något känns fel när jag har på mig den. Visst är det en jävligt jobbig känsla? Men den tål lite fundering!


Här är den med de planderade älsklingsskorna från Bianco.

NU: Sista jazzdansen för säsongen!

LACK FNACK

Just nu är jag riktigt sugen på färgstarka pasteller till nagellack, tänk glassfärger. Det är ju en vårens stora lacktrender i vår förutom de smutisga pastellerna som jag bloggat om tidigare!


Strax ska jag möta upp min vän Lovisa för träning sen blir det "stor matfest" som vi brukar ha en gång varje månad hemma hos oss. Vi hörs senare ikväll, kram på er!

PÅ ÖNSKELISTAN ELLER SNARARE MÅSTE HA-LISTAN

Snart släpps ju Fashion against aids(är det typ inte20 maj?) och festivalkollektionen innehåller grejer som en festivalkollektion måste innehålla. Tält, sovsäck, solstol och festivalkitt med grejer som tydligen är ett måste när det är festival. Jag ska bokstavligt talat stå utanför H&M när det öppnar när kollektionen släpps för jag ska nämligen BARA HA det här halsbandet, lagom att mönstermixa med till exempelvis en mönstrad kjol. Om man liksom inte vågar all the way!


IGÅR VAR EN HÄRLIG DAG

Igår kväll hängde jag lite med mina vänner Elsa, Lovisa Och Mickis i Stadsparken och sen blev det grillning ute med min vän Gustav och våra päron. Vi satt ute ända till 22.00, galet eller vad?!




ÄKTA BRÄNNA

Jag kom just in efter att ha suttit i 1,5 timmar och marathonläst min bok(en recension av den ska vara klar på måndag...)ätit päron, äpple och papaya men framförallt har jag bättrat på min bränna. Har liksom bestämt att jag ska bli så galet brun i sommar, det ska se ut som jag har varit i grekland hela sommaren. Och det är som gör mig fånigt glad just nu är att jag redan har tydliga märken, KOLLA!


Inte en superbra bild men ni ser väl den vita hemska randen mot den röda/bruna delen, ha ha

SOLA

Jävlar vilket sommarväder det är idag, det är ju rena rama sommaren här och man kan gå runt i schorts och svettas, fy vad underbart!  Efter frukost tog jag på mig bara ett linne och korta schorts ala Stefan Holm(så att man får så mycket bränna som möjligt) och tog en powerwalk på en timme, nu ska jag sitta i solen ett tag och Läsa ELLE och min bok som ska vara färdigläst på måndag...suck! Vi hörs lite senare!!


jag i påskas då man fortfarande behövde ha vinterjacka!

SWEDISH

Idag klämde och kände jag på Rodebjerskorna som jag bloggat om tidigare och om de är fantastiska på bild är de obeskrivbara i verkligheten.



DE PERFEKTA JEANSSCHORTSEN

Det blev faktiskt inte superfarligt att gå på stan idag(men oj vad nära det var att det blev superfarligt) fick bara med mig ett par jeansschorts! Men jag och Jossan hade det iallafall superbra och shoppade, provade balklänningar, lunchade på Java och hade det kul medan det regnade, en riktigt bra dag!


Kycklingsallad med majs, sallad, lök, ärtor, gurka och tomat på Java.


Mina nya jeansschorts från Monki. Tycker det är superviktigt att det är perfekt färg och den perfekta passformen. Men jag ska klämma och kolla på de lite till innan jag bestämmer mig helt.


Jeansen kostade 250 kronor. Här matchar jag med magkort tröja från New look och skor från Bianco. Sådana här outfits får mig att längta till sommaren ännu mer, visst?!

LUNCHA OCH SHOPPA

Jag känner att det kan bli en farlig shoppingdag på stan idag eftersom jag är så fruktansvärt shoppingsugen och har värsta klädkrisen så jag tycker jag borde köpa lite nya kläder(även fast det hänger massa med kläder som jag inte äns tagit bort prislappen på) Jag ska iallafall snart möta upp min kompis Josefine för lite shopping(kanske en baddräkt?!) och käka lunch. Efter det beger jag mig mot F&S för lite träning, vi hörs ikväll!



Josefine är glad och jag är bitchig på valborg

NYTT

Kom på att jag har glömt att visa er mitt nya linne Från Monki som jag fyndade för 50 kronor. Jag älskar ju Acnes svarta linne "zone crystal" som är snarlikt detta men den budgeten för det linnet har ju liksom inte min plånbok så det fick bli det här linnet. Kom på att den otroligt fina färgen på linnet passar bra ihop med miltärfärgat, har ni några andra tips på hur jag kan styla det?!


Acne

Monki

FRÅGETECKEN?

Åh, vad galet störd jag kan bli på dessa fula modekampanjer som finns(men också hur snygga vissa modekampanjer är) men hur har stajlisten för Gina tänkt här? Vi vet att vit spets är en trend i sommar och får gärna kombineras ihop men för det första sticker spetshotpantsen ut för mycket och för andra sitter väl schortsen väldigt dåligt på henne, eller hur?!  Med dessa ord säger jag godnatt!



Pastellchock

I sommar kommer jag framförallt satsa på färger i nudetoner och skippa allt vad nitar och rockchic heter men när brännan börjar komma så brukar man ju traditionsenligt bli sugen på lite färg och i år kommer jag inte bara satsa på korallfärgat som jag alltid gör när jag blir brun utan jag kommer köra på pasteller som visades mycket på catwalken inför sommaren. Snyggast matchat är det hos Fendi med den tunna transparenta skjortan och isglassblåa kjolen, Fendi matchar pasteller med pasteller med ett ruggigt snyggt resultat(kan också bero på modellens snygga utseende) eller så kan man matcha pasteller med svart precis som hos Burberry Prorsum(lägg märke till Burberys draperingar som har varit ett riktmärke för deras vårsäsong)






De här schortsen med en stor, tunn och transparent skjorta i sommar med höga klackar låter inbjudande. Kommer från Gina.

För övrigt så funkar det ändå ganska bra att inte göra någonting den här dagen, börjar mer och mer inse det fina och braiga med det!

Lugna puckar

Idag hade jag egentligen tänkt att åka på äventyr men det här jävla ovädret(fast egentligen gör det inte så mycket för då får man inte dåligt samvete av att vara inne hela dagen) så iställer för det sov jag länge, pluggade klart det sista för den här veckan och nu ska jag gosa ner mig med en filt, läsa en helt oöppnad ELLE och njuta av massa gott naturgodis. Kan inte minnas senast jag vara hemma en hel dag så det ska bli spännande att se om lilla rastlösa jag klarar av detta, rapportering följer!



Man får snygg rumpa av att cykla

Åh, det känns lite överallt i min kropp just nu men framförallt mellan benen på grund av den där jävla osköna sadeln som jag har cyklat 4 mil på idag med skolan, känns nästan som att jag har skavsår... Mina modiga kompisar badade i det typ 10gradiga vattnet(eller hur kallt kan det ha varit?) men jag som blivit en badkruka de senaste åren satt uppe på bryggan, var varm och mös istället.



Nu ska jag göra klart ett svenskaarbete(eller okej, jag har inte ens börjat) och sen är det dags för föreställning igen!

Nytt köp

På senaste tiden har jag stört mig så otroligt på alla de här oskrivna reglerna som säger att folk som är korta som mig absolut inte ska långklänning eller schorts och högskaftade skor, då stumpas liksom kroppen av. Så när jag var i Berlin tänkte jag "vad fan spelar det för roll" och gjorde något som en som är 1.57 inte ska göra, köpa en långklänning! Så skit nu i om du är för kort, för lång eller för kurvig för att ha på sig något. För ingen kommer bry sig (och om någon gör det så är det deras problem som man brukar säga) och det är bara ruggigt coolt att bryta de oskrivna reglerna.






Här matchar jag den med min collegetopp från H&M, snyggt.

Jag kommer också matcha den med STORA halsband

sleepy me

Ryggen och jag som gör en konstig min





Efter att bara varit hemma och laddat batterierna åker jag nu igen för en kvällsföreställninh, vi hörs!



Jag hinner inte

Hola på er, just nu önskar jag att jag hade kunnat mobilblogga under dagen och tagit massa backstagebilder och dansbilder åt er men så är ju inte fallet när man har en halvskruttig Sony. Aja, jag kom iallafall nyss hem efter galet mycket dansträning från klockan 13.00-21.00 idag och jag kan säga att det känns i min ögon nu, de är lite svåra att hålla öppna. Imorgon blir det nog tyvärr ingen bra bloggning heller då jag har tre föreställningar att genomföra men vi hörs nog någon gång mitt på dagen innan jag drar iväg inför kvällsföreställningen. Medans tiden får ni kolla in Kate Bosworths stil som jag börjar digga mer och mer. Den här outfiten är perfekt avslappnad förutom det gråa (eller är det blått?) linnet som förstör hela looken, eller vad tycker ni?

Vårens solglasögon

Nu börjar ju äntligen solen komma (fast man tvivlar på det då det spöregnar varannan dag typ) och då även solglasögonas säsong och då frågar man sig säkert vilka solglasögon som är hetast i vår, här kommer svaret!

De hetaste glasögona i vår är nog de futuriska, med en rak ram längst upp med lite 3dkänsla. Min favorit Alexander Wangs glasögon blev hippa i början av säsongen och när H&M släppte ett par härmisar var det halv hysteri i bloggvärlden.


Även hos Gucci visades futuriska, stilraka bågar. Lägg märke till den gråa tonen på glasögonen.



Mina favoriter denna säsong är de stora utan detaljer som dessa från Gina Tricot, har lovat mig själv att haffa dem så att jag inte bara går runt i min wayfarers hela sommaren.




Om du vill vara trendriktig ska man helt klart skippa solglasögon med små silverstenar, skippa detaljer och utan märken (vet inte varför sånna glasögon får mig att tänka på Britney)


Sånna här slår nästan trekvartsbyxor i fulhet.

Svenska The Local firm har riktigt snygga bågar i vår, de här är riktigt snygga på Elin!



Så satsa alltså på raka, stilrena bågar och leta hos Lindex och Gina Tricot för budgetalternativ. Men när du har noll inspiration så funkar ju alltid wayfarers, för raybans är still raybans. Don't forget!


jag är en dålig bloggare just nu

Idag ringde klockan 8.15 (det är fan självplågeri när det är söndag) och jag steg upp och åt en stor frukost för att sedan bege mig mot mitt närmsta hem de senaste dagarna (alltså parkteatern) för att träna lite dans och efter det har jag hunnit med powerwalking, solning i parken och fotboll med min kära bror. Jag har kommit på att jag bara älskar min effektivitet, den är guldvärd! Nu ska jag plugga lite svenska innan det är dags för middag!


Jag innan matchen iförd harems, skjorta, armejacka och stort halsband.

Dagens vinterblommiga

Idag har jag tagit en heldagstripp till Borlänge för att kolla på en kompis musikshow och studentfirande iförd en somrig blommig kjol från Zara som jag vintrade ner lite för mycket med svart kavaj från Indiska, skor från Din sko och ringar från Next och H&M. Jag hade en fruktansvärd klädkris i morse och jag vägrade då köra på den eviga räddaren svart från topp till tå utan livade upp den med en blommig kjol. Nu ska jag få i mig lite föda och sen dra till sängs för imorgon ska jag upp tidigt och dansa. wiho!

Jag gör en konstig min som vanligt

Karins minilondonguide

Precis som jag har lovat hade jag tänkt att lägga upp en minilondonguide med grejer man bara måste göra när man är i London, var man måste äta och såklart shoppingen. Men kom ihåg att jag bara var där i fyra dagar men underbara var de!

För det första vill jag bara säga att man MÅSTE åka till London, det är den bästa staden jag någonsin besökt och jag älskade allt med den och den kändes så lagom stor eller vad man kan säga. Så först och främst: åk till London!

Grejer man bara måste göra enligt mig:

Besöka Madame Toussad's. Gå dit med några stycken(blir så mycket roligare), ladda kameran för det är verkligen hur kul som helst att gå runt där och kolla och ta tusentals(typ) foton och kolla på massa kändisar. Dessutom om sin favoritkändis finns där just då:


Jag och min lover Leo!

Gå det långa promenadstråket och kolla och på broarna Millenium bridge och Tower Bridge(riktigt cool) och kolla ut över Themsen med en glass i handen.


Jag posar lite konstigt med shoppingkassorna vid Tower bridge och redo för en LÅNG promenad i klackskor...

Ta en kvällsrunda vid Bigben, Soho, West end, Trafalgar square och Picaddily Circus.
Vi åkte London eye precis när solen gick ner och jag blev tyvärr inte alls imponerad så det skulle jag faktiskt skippa om jag var i London. Men börja vid London Eye när det mörknar och gå sedan vidare mot Bigben, kolla på det stora Houses of parlament i mörkret och gå sedan viadre mot Trafalgar Square med den stora fontänen och skithöga Lord Nelson. Sen så ska man såklart gå vidare mot Piccadilly circus om man vill vara en tvättäkta turist precis som jag!

Houses of parlament



Jag vid piccadilly!

Restauranger och mat man bara måste trycka i sig:

Man måste gå till Maharani som ligger i Soho och äta indisk mat. Det är nog det GODASTE jag någonsin ätit och det var så himla trevligt, mysigt och GALET GOTT. Beställ hur mycket naanbröd som helst(naanbröd måste vara guds brödgåva till folket, I love it) Adressen är Berwick street, London w1f 8TH. Måste besökas!


Min mat vid Maharani, den vegetariska grytan måste ätas enligt mig.

och såklart Fisn n' chips på äkta engelsk bar:


Men det viktigaste och nästan godaste när man är i en stad är att besöka Starbucks och dricka deras Frappucino
med chokladsmak med massa vispgrädde, det är obeskrivligt gott!


Jag med min frappucino med chokladsmak, skippa dock den med chokladbitar i. Inte alls lika god!

Och när man pratar om London så är ju liksom shoppingen omöjlig att skippa, den var över mina förväntningar och då hade jag redan från början väldigt höga förväntningar och dagen då vi skulle shoppa på Oxford street var jag som en nervös men laddad idrottskvinna som skulle springa OS, det låter som ett skämt men är faktiskt helt sant. Tyvärr hann vi bara med shopping vid Oxford street och marknaden vid Portobello men här är mina favoritbutiker på Oxford street: Min absoluta favorit var new Look där jag köpte det mesta av det jag fick hem som ligger vid början av Oxford vid Marble arch. Är från och med den gången min favoritaffär. Sen borde ju såklart Primark besökas, första blicken när man går in är att det bara är massa Ö&B-kläder men om du tar dig tid och letar så kan man bla hitta en randig kavaj för 130 kronor och två halsband för 40 kronor precis som jag. Kvaliten är ju usel och man mår inte superbra av att gå där inne och tänka på hur de här kläderna kom till. Efter Primark borde man gå vidare mot Uniqlo(Alexa Chungs favoritbutik) som har några riktiga guldkorn om man börjar kolla noga. Om man vill ha riktigt snyga ringar så borde man bege sig till Next och shoppa loss bland ringar i alla dess former och färger. Det är också roligt att gå på varuhuset miss selfridges MEN spara dit sista krut och tid till det 6-våningshöga Topshop som kan behöva flera timmar. Jag tog bara ett plan och det tog nästan en timme, så ha tid för du kommer inte vilja lämna denna underbara butik. För övrigt hade vi kanske 5 timmar på Oxford street men då var det väldigt lite folk så avsätt minst en dag för bara shoppingen på Oxford street. Tyvärr hann vi bara med shopping vid Oxford och Portobello market (som också måste besökas för prutning) men secondhand-shoppingen är nog awesome och Beyond retro i London borde nog besökas för galna fynd.


Jag vid favoritbutiken New Look.

Ja, som ni ser så besökte jag turistställena men om ni undrar något eller vad som helst är det bara att kommentera, lova!

Utkast: Maj 7, 2010

Just nu älskar jag etno- och afrikatrenden och det återspeglas helt klart i det jag har på mig idag men fy fan vad jag hatar dagens outift, det blir aldrig bra och på bild ser det aldrig ut som jag tror att det ser ut in real life. Det ser liksom alltid så tråkigt ut, i fortsättningen ska jag kolla 100 gånger istället för 50 gånger i spegeln innan jag går hemifrån. Nu ska jag äta upp mig efter simturen och shoppingturen idag och sen ska jag möta upp in kära bror vid tåget, om ni kikar in om en liten stund kommer en londonguide upp som jag knopar ihop för tillfället!


Skjorta-Zara, harems-New look, wayfarers-Primark, skor-DinSko och afrikahalsband från mina gömmor

Johhny i Vouge

Kolla vad jag hittade i tyska Vouge! Ett uppslag om svenskt mode och speciellt Acne, om något har tagit plats i Vouge så är det helt klart trendigt och rätt så visst är det jävligt coolt?! Många kallar ju det "det stora svenska modeundret" så långt kanske jag inte riktigt vill gå men när märken som Hope, Whyred och speciellt Acne börjar bli internationella så kan man väl ändå kalla det "det lilla svenska modeundret", eller vad säger ni?!






Nu: Balett i två timmar!

Dubbledenim

Idag var det så himla fint väder så jag firade vårvädret med att använda min jeansjacka från second hand, wayfarers(inte på bild som ni ser), vitt linne från H&M, örhängen från H&M, halsduk från Gina (fast riktig vår är det inte när man måste använda stickad halsduk) och favoritjeansen från Cubus.





Nu ska jag ta en löprunda men kolla in om en liten stund då jag ska visa er vad svenskt jag såg i tyska Vouge!

Madonna och Dolce




Just nu plåtar Madonna bilderna för Dolce & Gabbanas höstkampanj och hela denna kvinna bara lyser av power och här ser hon inte ut att vara sina 50 år( brukar faktiskt tycka det trots allt snack om att hon ser ut som 20) Men tyvärr har jag lite svårt för när kändisar frontar designerna, gillar det SÅ mycket mer när modellerna gör det.



New from Berlin

Berlininköpen fortsätter och detta är exakt samma skjorta som den vita fast militärgrön och typ 5 storlekar mindre, älskar att kombinera den med det nya bronziga halsbandet från H&M som jag också köpte i Berlin. Galet snygg kombo guld och militärgrön är!

NU: plugg, lek med  mitt systerbarn, laga mat till la familia och ta en löprunda!



Dessutom snyggt att stajla med träskor

MY DAY

Jag har kommit på att jag gillar sånna här dagar då man är superdupereffektiv, lägger i största växeln och bara kör så det ryker(okej nästan) Det enda dåliga är väl att man är helt slutkörd när dagen är över. Aja, idag började jag min dag med lite plugg på morgonen, gick upp tidigare och satte mig och skrev lite på musikarbetet och drack lite morgonte, UNDERBART!) Efter det drog jag till tandläkaren, gick i skolan för att sedan plugga med min kära vän Maja och vid 6 idag gick jag och tränade på Friskis och Svettis och nu har jag pluggat ytterliggare ett tag under intagande av en underbar fruktsallad. Förlåt för en dålig uppdatering idag men plugg är prio ett right now!


fruktsallad med druvor, banan, päron och apelsiner är heaven!

Efter skolan imorgon ska jag möta upp min syster och hennes nya knodd så imorgon blir det att umgås med henne, laga mat och PLUGGA!

Dagens transparenta

Idag invigde jag min nya transparenta skjorta Från Zara, längtar dock till jag kan börja använda den till schorts eller kjol.


Jeans-Cubus, Halsband-Primark, Skor-Din Sko

Nu sticker jag iväg på dans i två timmar, vi hörs imorgon!

Gör en alldeles egen chloeskjorta!

Som ni har hört minst tusen gånger så är min favoritkollektion i vår Chloe och tätt efter ligger Alexander Wang och såklart vill jag då klä mig som Chloetjej och det är bara att kolla in i min garderob där det hänger plagg efter plagg med mycket nude, spets, denim, miltärffärgat precis som Chloes visningar och en av mina favoriter var helt klart den här jenasskjortan där de sprätt bort fickorna för en uppgraderad variant av  den klassiska skjortan(känns som en lite mildare variant av förrå årets trashmode) och kolla vad jag gjort. Härmat av den helt och hållet på en gammal skjorta som jag aldrig skulle använda om den inte blev lite roligare och satte mig med en sprättare och bara körde på(kör inte på för mycket bara, då går det sönder...) Den är ju såklart inte lika snygg som originalet men den är unik, billig och framförallt galet miljövänlig!
Originalet



Den tråkiga fickan i detalj



Och förresten välkomna till nya bloggen!

Den nya skjortan ala Chloe, så mycket roligare!

RSS 2.0